- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Free na kartę
Witam.
Kilka tygodni temu kupiłam kartę Orange Free za 5 złotych.
W salonie powiedziano mi ze karta powinna być aktywna w ciągu kilku godzin. Niestety nie była. Zadzwoniłam na drugi dzień na infolinie (płatną 2zł za minutę), konsultant powiedział mi ze karta może być aktywowana w przeciągu 24 godzin, po upływie 24 godzin , kiedy karta dalej nie była aktywna, zadzwoniłam ponownie, konsultant powiedział ze czas aktywacji może wynieść 48 godzin.. Po 4 dniach gdy karta nadal nie była aktywna udałam sie do salonu w którym kupiłam kartę, pani sporzadziła druk, który podpisałam, pani powiedziała ze prześle pismo i karta bedzie uruchomiona maksymalnie do dnia następnego.
Od tego czasu mineło kilka tygodni a karta dalej jest nieaktywna. Telefon nie ma sim locka, działają na nim wszystkie karty, z Orange też, ale ten konkretny numer nie został do dnia dzisiejszego aktywowany.
Czy mam udac się z ta sprawą do UOKiK żeby rozwiązali tę sprawe, skoro ORANGE nie potrafi?
Czy w związku z tym że zapłaciłam za karte i podałam swoje dane osobowe nalezy mi sie zadośćuczynienie? Czy moge zlożyć reklamację, czy 5 złotych to za mało i w balona robicie tak innych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Free na kartę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Free na kartę
Dziękuje za odpowiedź.
Kupiłam najtańszy zestaw startowy w kazdej sieci, poniewaz w mojej miejscowości jest problem z internetem, myślałam ze sprawdze mobilny, sąsiad chwali Orange ze względu na dobry sygnał LTE, niestety posiadałam słaby modem, który działa tylko w 3g+, no i sygnał np. t-mobile to tragedia, z Play nie jest lepiej, pomyślałam ze skoro u sąsiada działa dobrze orange to sprawdze najpierw zanim podpiszę umowe, no ale w takiej sytuacji to o podpisaniu umowy z Orange mowy nie ma.
Mam pożyczony modem LTE i t-mobile na nim działa wyśmienicie, nawet filmy w hd mogę oglądac.
Szkoda ze Orange nie zalezy na klientach.