- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Free Na Kartę zamiana środków na dni bez limitu
@andrzej1441 Mam rozumieć że jeśli to wyłączę na wszystkich numerach to brać udziału w tym nie będę dobrze zrozumiałem?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Luki9 nie zapominaj o zasadach automatycznego odnowienia cyklicznego Bez limitu do wszystkich jakie będą obowiązywać od 10.04.2026.
Na razie muszę wszystko przetrawić i poczekać na regulaminy.
W między czasie tylko sprawdzam sygnały innych użytkowników jak to może być korzystne
Przy aktywnym cyklicznym przedłużenie w MO najdłuższym jednorazowym w ogóle nie działa jak nie ma się wystarczająco dużo złotówek.
Inne przedłużenia i i bonus za aktywację w MO w odpowiednich warunkach złotówkowych raczej działają przy braku wystarczających środków.
Każde zmiany można wykorzystać na swoją korzyść.
Na starterze omawianym tu:https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/Jak-optymalnie-korzysta%C4%87-z-nowego-standardowego-Starter...
spróbuję przejść na jednorazowe bez limitu do wszystkich bez straty GB, choć okienko przejścia będzie krótkie - wieczór 2.05.2026 jak dobrze policzyłem - o ile to jeszcze działa po zmianach. Może nawet do tego celu wykorzystam darmową majówkę jak będzie.
PS. Zupełnie ostatnie zapowiedziane zmiany rozumiem tak, ze przy zablokowanych złotówach do 20 zł nastąpi ich czyszczenie przed wyłączeniem możliwości tylko obierania. To w pewnym stopniu formalizmy z pozostawieniem złotówek. Jak pozostawiliśmy powyżej 20 zł, to nadwyżka przy rezygnacji z oferty może być zwrócona na konto wskazane np SMSem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 jakbyś mógł to przetrawić na spokojnie i dałbyś nam tu znać wszystkim czy bedziemy mogli to wyłaczyć nowa usługe od 28 kwietnia jeśli wyłacze czy nic sie nie stanie na moim koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ta usługa nie ma większego znaczenia. Wyłączenie nic nie zmieni.
Niech się zastanawiają CI co mają, zablokowane złotówki. których nie widać w apliakcji MO.
Miałem taki numer i po tej informacji nawet to wykorzystałem, ale dzięki zmianom w aktywacji jednorazowego bez limitu do wszystkich.
Teraz już trochę naprawili bo ważność dodatkowego 1 TB za próbę aktywacji najdłuższego jednorazowego NL w MO nie jest 365 dni a tyle ile bez limitu - patrz post.
Później doładowałem za 5 zl i poszła kolejna próba aktywacji najdłuższego NL
screen 28.03.2026:
Podsumowując z zablokowanych 6,95 zł i doładowania 5zł uzyskałem ponad 2 TB w pakiecie internet ważnym 365 dni. Tu na pewno nie będę aktywował żadnego darmowego NL.
Dodatkowo załapałem się także na zamieszanie z ważnością doładowań.
Wszelkie bugi w ważnościach już naparwione.
Bonus za próbę aktywacji dłuższego NL w MO pozostaje jak przejdzie aktywacja krócej ważnego NL.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 Bardzo ładnie wszystko ujałeś - powinieneś byc specjalistą w sieci Orange.Orange tracisz kogoś bardzo cennego.Co do rozbudowania i informacji jakie nam tu dajesz...Ja miałem dość ciekawą przygodę z ofertą na kartę - zmieniłem numer telefonu na inny i po zmianię numeru zdublowało mi potrójnie no limit z usługami GB nawet z paczkami 7800 dosc ciekawe to co mam na koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wyłączenie nic nie pomoże. Niechcesz usługi, to wyłączysz i nie pobierze złotówek na pakiet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 tu chyba małe sprostowanie u Ciebie w notce podałes date 10 kwietnia 2026 Od 10 marca 2026 r. zmienimy w dokumentach nazwę usługi "Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB". Usługa będzie miała nową, krótszą nazwę: "Bez limitu do wszystkich + pakiet GB". to znaczy że to już weszło w życie.Ostatnio przedłużałem no limit w opcji cyklicznej nic się nie zmieniło nadal ładnie to przeszło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pojawił się regulamin na usługę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy można już wysyłać SMS-y wyłączające usługę?
Na jednym z numerów już sprawdziłem, SMS wyszedł, ale żadnej informacji zwrotnej jeszcze nie ma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli jak dobrze rozumiem, to mamy 2 możliwości pobrania środków na dni bez limitu.
1. Kończy się pakiet bez limitu (ważność konta jest aktywna) i pobiera do 30 zł max na kolejny pakiet. Pkt 1 i 4
2. Kończy się ważność konta i pobiera max 20 zł
Dobrze to rozumiem? 🤔