Orange Free Na Kartę zamiana środków na dni bez limitu

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3785
  • 17360
  • 95

Oki, ale wg to mnie całkiem fajna zmiana. Gdybym używał telefonu od święta i miał ofertę na kartę to bym się cieszył, że z dnia na dzień nie stracę możliwości dzwonienia. 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

@atlas_cudow  zgadzam się z Tobą. Jednak jak wiadomo są tacy, którzy chcieli by inaczej. Po prostu trzeba czytać regulaminy i wybirać świadomie, a myślę, że każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie.

• 2315
  • 8545
  • 94

@Glutnapisał(-a)

@atlas_cudow tu nie chodzi o kwotę dla pojedynczego klienta. Tylko o praktyki, które według urzędników są "nie udciwe".

Jakie nieuczciwe?

Informacja o nowej funkcjonalności oferty na kartę została podana z wystarczającym wyprzedzeniem czasowym. Nawet indywidualnie każdy dostał informację SMSem.

To jest oferta na kartę prepaid i obowiązuje pełna wolność wyboru i nie ma kar jak w przypadku abonamentu.

W każdej chwili możesz przenieś numer do innego operatora. Złotówki odzyskasz pomniejszone o 20zł. Jak jak mniej to nić nie dopłacasz za przeniesienie.

Dokonując doładowań nie należy przesadzać nie wiedząc na co i jak je wykorzystamy.

PS.

Najbardziej w ofercie na kartę odczułem likwidacją  archiwalnych usług:

Skarbonka

Masz Minuty

Konto promocyjne i bonus na nie za systematyczne doładowanie za co najmniej 25 zł co 24/25 dni

stary cykliczny NL z licznikiem odnowień i zwiększającym się bonusem GB

Z ustawionego przelewu cyklicznego 5 zł co 7 dni nadal korzystam i jak przychodzi to systematycznie przedłużam cykliczny NL przez częściową próbę aktywacji jednorazowego NL na 93 dni od 10.03.2026.

Te archiwalne usługi zapewniały pełną funkcjonalność 2 numerów.

PS 2. Jakbym zachował stare kółeczko przelewów cyklicznych SMS dla kilku numerów to nowa funkcjonalność namieszałaby.

Przed wykorzystaniem 5 zł z przelewu SMS:

Screenshot_20260413-124316.png

Po wykorzystaniu 5 zł z przelewu SMS:

Screenshot_20260413-150357.png

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 542
  • 2663
  • 8

Ciekawi mnie jak ci się nabierało 8248 GB w szufladce BIZD.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

@andrzej1441  " nie udciwe" według urzędników, mi osobiście się podoba.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 178
  • 506
  • 0

Tyle TB... taki to pożyje hehe 

ciekawe skąd tyle ma, pewnie nakrat sie gangster jeden #pdk

• 2315
  • 8545
  • 94

@artur912napisał(-a)

Ciekawi mnie jak ci się nabierało 8248 GB w szufladce BIZD.

Poranne klikanie w MO w dniu 1.10.2025 dało około a nawet ponad 7 TB.

https://nasz.orange.pl/t5/Oferty-polecane-przez/Prezent-na-kart%C4%99-w-pierwsz%C4%85-%C5%9Brod%C4%9... 

PS. Post z informacją o działającym błędzie na forum Telepolis został podany moderacji, aby dać czas na nawet szybką poprawę błędu.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 13
  • 55
  • 0

Zobacz tu https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/orange-free-Bez-limitu-6TB/m-p/461010#M31320

Wystarczy ok 15-20min i wykupić usługę na kilka miesięcy i można mieć pakiet praktycznie bez limitu. Korzystajcie póki nie załatają. 

• 2315
  • 8545
  • 94

@Archinapisał(-a)

Zobacz tu https://nasz.orange.pl/t5/Na-kart%C4%99/orange-free-Bez-limitu-6TB/m-p/461010#M31320

Wystarczy ok 15-20min i wykupić usługę na kilka miesięcy i można mieć pakiet praktycznie bez limitu. Korzystajcie póki nie załatają. 

Właśnie, że względu na zmiany w NL już zaraz po zapowiedzi zmian i utrudnione korzystanie z zawieszenia NL cyklicznego skorzystałem na drugim numerze z którego są przelewy SMS, z około 3 dniowego okienka przejścia na jednorazowy NL bez straty GB w NL. NL cykliczny zostawał permanentnie wyłączony przez system,  ale zamrożone GB w NL były pamiętane jeszcze przez nieco ponad 3 dni. Teraz pewnie też to można zrobić, ale okienko przejścia trwa tylko te nieco a raczej nawet niemożliwe.

Załatanie przez całkowitą likwidację podwojenia bonusu za aktywację/próbę aktywacji w MO nie jest według mojej oceny biznesowo opłacalne. I tak liczą się dni ważności, a to poprawili.

Poprawę dni ważności sprawdziłem, ale nie sprawdzałem czy jakieś kolejne poprawki nie przywróciły znowu jakiś błędów w dniach ważności przy próbie aktywacji jednorazowego NL na 365 dni.

PS W uzupełnieniu do poprzedniego postu przypomnienie starego screenu:

Screenshot_20251015-232341.png

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 542
  • 2663
  • 8

Pojawił się osobny regulamin ''okres aktywny bez limitu''

Screenshot_20260428_223825_com.huawei.docs.jpg

Screenshot_20260428_223831_com.huawei.docs.jpg