Orange Free Na Kartę zamiana środków na dni bez limitu

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 441
  • 2209
  • 4

@ŁysaKaszankaINC  Wystartuja z usługa i liczymy na jej szybkie zakonczenie jak dostana karę - pierw niech Orange zastanowi się co chce wprowadzać i jak ma to działać.Ja rozumiem szukanie pieniedzy ale nie w ten sposób...

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3572
  • 9121
  • 160

A mi osobiście to nieprzeszkadza. Podoba mi się wymiana zł na dni bez limitu. 🙂 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 907
  • 3181
  • 27

To powinna być usługę opcjonalna do ewentualnego włączenia przez chętnych. A nie domyślnie włączona i zmusza do jej wyłączenia, czego nie zrobi 99,9% użytkowników. Czekam na jej formalne włączenie i zgłaszam do UOKiK oraz UKE.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 10
  • 0

A mi to bardzo przeszkadza. Ja głównie przebywam zagranicą i karty używam tylko jak jestem w Polsce i tylko dlatego że w miejscach których przebywam konkurencja ma gorszy zasięg. Wiec samowola orange z tą usługą mnie nie urządza. Nie po to płace za konto ważne rok żeby środki z tego konta były wyprowadzanie w tym czasie bez mojej zgody na usługi których i tak nie mogę użyć w danym czasie. 

Zresztą kilka lat temu mieli już podobną usługę która zerowała konto wtedy naliczali opłaty jak ktoś nie wykonał płatnej usługi w ciągu miesiąca i wydaje mi się że zabulili za to kare a ta usługa wygląda jak inne wydanie tego samego. Zgaduje że zwolnili odpowiedzialnych za to a nowym których zatrudnili zapomnieli o tym powiedzieć.

Czekam na podobny artykuł. Źródło Google:

[Prezes UOKiK nałożył na Orange Polska ponad 34 mln zł kary (34 030 000 zł) za naruszanie zbiorowych interesów konsumentów. Kara wynika z bezprawnego naliczania opłat za utrzymanie telefonu w sieci (brak aktywności) oraz jednostronnej zmiany warunków umów na kartę. 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 178
  • 506
  • 0

Aż dziw bierze że UOKiK na prawdę działa biorąc pod uwagę w jak kartonowym państwie żyjemy, cóż, w każdym razie zdrowie szeryfów internetowych 😉 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8315
  • 69

Tylko zazwyczaj to wychodzi tak, że mimo wszystko opłaca się zapłacić tą karę.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 907
  • 3181
  • 27

Ile kar UOKiK do tej pory zapłaciło Orange i w jakich kwotach?

• 1944
  • 8315
  • 69

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3785
  • 17360
  • 95

Ciekawe, że największych kar domagają się klienci, którzy płacą najmniej 🙂

• 1944
  • 8315
  • 69

@atlas_cudow tu nie chodzi o kwotę dla pojedynczego klienta. Tylko o praktyki, które według urzędników są "nie udciwe".