Czy mogę aktywować EN na świeżo aktywowanej karcie, która nie była doładowywana? Zakładam, że jak kupię starter za 5 zł to początkowy stan konta wynosi 5zł.
Poza tym strona
Orange Ekstra Numer - Usługi dodatkowe | Orange Polska
wciąż podaje cenę usługi 3 zł.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
@azertak możesz aktywować EN bez doładowywania, ale mogą wystąpić utrudnienia w uruchomieniu usługi. Zalecane wiec jest doładowanie nowego numeru przynajmniej kwotą 5 zł.
To prawda, że po zarejestrowaniu u uruchomieniu karty SIM w telefonie można już korzystać z nowego startera. Ponieważ nie był jeszcze doładowany żadną kwotą. Niektóre usługi mogą być blokowane. W pełni wartościowy nowy numer/starter jest aktywny dopiero po doładowaniu. Te informacje podaję po konsultacji z konsultantem.
W regulaminie nie ma wymogu doładowywania numeru przed aktywacją EN. Żeby jednak prawidłowo została usługa EN uruchomiona, warto doładować nowy numer.
@azertak usługę Extra Numer można włączyć na nowym starterze. Ważne, aby przed aktywacją EN doładować przynajmniej za 5 zł, aby starter w pełni aktywną.
Koszt aktywacji EN wynosi 5 zł. Na stronie jest nie zaktualizowana kwota.
@ketrasaArturnapisał(-a)Ważne, aby przed aktywacją EN doładować przynajmniej za 5 zł, aby starter w pełni aktywną.
@ketrasaArtur Ale jesteś pewien z tym doładowaniem? Nie rozumiem drugiej części zdania. Mam starter, rejestruję go i wystarczy, że np. sprawdzę stan konta przez ussd i numer jest już aktywny do dzwonienia i odbierania.
Poza tym chyba nie widziałem w regulaminie EN takiego warunku doładowania - jednak wolałem się i tutaj zapytać.
@azertak możesz aktywować EN bez doładowywania, ale mogą wystąpić utrudnienia w uruchomieniu usługi. Zalecane wiec jest doładowanie nowego numeru przynajmniej kwotą 5 zł.
To prawda, że po zarejestrowaniu u uruchomieniu karty SIM w telefonie można już korzystać z nowego startera. Ponieważ nie był jeszcze doładowany żadną kwotą. Niektóre usługi mogą być blokowane. W pełni wartościowy nowy numer/starter jest aktywny dopiero po doładowaniu. Te informacje podaję po konsultacji z konsultantem.
W regulaminie nie ma wymogu doładowywania numeru przed aktywacją EN. Żeby jednak prawidłowo została usługa EN uruchomiona, warto doładować nowy numer.
Wow - zadałeś sobie trud kontaktowania się z Orange? Sam o tym myślałem. Jednak w zasadzie nie udzielono ci żadnych wartościowych informacji - bo "niektóre usługi mogą być blokowane" jest bezwartościową informacją.
Dla jasności - nie powiedziano Ci, że bez doładowania EN nie zadziała, ale też nie, że na pewno zadziała?
A inna sprawa, że sprawdzałem na moim aktywnym nr Orange i w MO nie ma możliwości (nie widzę) aktywacji EN. To normalne?
Bez wielkich nadziei wszedłem na czat i po przejściu maxa zapytałem konsultantkę o to samo. Pierwsza pani odpowiedziała mi, że E-SIM to usługa dla abonamentu...
@azertak była w pewnym momencie informacja, że EN miał być zlikwidowany, może temu nie ma opcji włączenia tej usługi w Mój Orange. Jak sprawdziłem regulamin, to data aktualizacji jest z lutego tego roku, więc coś się zmieniło, wolałem na infolinii się upewnić. Szkoda tylko, że dalej na stronie podają nieprawidłową kwotę za aktywację EN.
Ok, sprawdziłem w rzeczywistości i jest tak, że można włączyć EN bez doładowania - na koncie zostaje 0zł.
@azertak dobrze więc, że EN działa prawidłowo i usługa została aktywowana. Przynajmniej wiadomo, że nie trzeba doładowywać nowego numeru, a koszt włączenia to 5 zł, a nie 3, jak podane na stronie Orange.
Karta była wyjęta przez noc - teraz ją włożyłem i EN zniknął, usługa nieaktywna. Super, Orange.