- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odzyskanie numeru w Orange na Kartę
@karolex3212 zakładam, że otrzymałeś starter ze swoim odzyskanym numerem?
Warto teraz aktywować Rok Ważności Konta wysyłając SMS-a o treści START pod numer 8002. Przed upływem 93 dni od aktywacji numeru, RWK kosztuje 3 PLN, potem jest już bezpłatne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, nie otrzymałem nowego starteru, miałem starą kartę sim. Pani Konsultanka napisała również na czacie, że nie ma potrzeby wysyłania nowej karty SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@karolex3212 to faktycznie postarali się szybko zadziałać z odzyskaniem numeru przywracając na obecną kartę SIM. Raczej bym stawiał na nowy starter, ale w ten sposób szybciej można numer odzyskać i bez zbędnego przesyłania startera.
W takim razie owocnego korzystania z usług Orange 😉 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @karolex3212 mógłbyś dokładnie opisać jakie kroki podjąłeś? Ja znajduję się w takiej samej sytuacji, chciałabym odzyskać numer. Jakiś czas temu byłam w salonie, gdzie konsultanci tylko rozłożyli ręce i powiedzieli, że nic nie da się zrobić, ale Twój przykład daje mi nadzieję, że jednak jest szansa.
Bardzo proszę o pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć, mam ten sam problem. @karolex3212 W jaki sposób udało ci się rozwiązać sprawę? Czy udało ci się to rozwiązać poprzez pozytywne rozpatrzenie reklamacji?
@Lejdi_Di to samo, coś się udało zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@walecznalamanapisał(-a)Cześć, mam ten sam problem. @karolex3212 W jaki sposób udało ci się rozwiązać sprawę? Czy udało ci się to rozwiązać poprzez pozytywne rozpatrzenie reklamacji?
@Lejdi_Di to samo, coś się udało zrobić?
Masz inny problem niestety i jeśli w abonament nie wejdziesz, to numer SIM wróci do ponownego obiegu, tak z ciekawości po co rejestracja nr, można starter kupić i jak będzie potrzebny zarejestrować samemu, jest na to czasem i dwa lata.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie rozumiem pytania, "po co rejestracja nr".
Zarejestrowałem go sam, nie wiedziałem, że potem jest okres 30 dni na włożenie karty sim do telefonu, w przeciwnym wypadku orange usuwa numer.
Tak, wiem, data ważności startera to 31.12.2028.
Nie mam problemu, żeby przejść na abonament, jeżeli jest to możliwe, byleby odzyskać numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @walecznalama,
Jeśli chodzi o mnie to numer udało mi się odzyskać (sposobem, który może nie spasować innym). Otóź wykminiłam, że ostatecznie ten numer wróci do puli i możliwe, że ktoś go wykupi. Zatem uznałam, że będę się kontaktować z numerem i jeśli uda mi się porozmawiać z właścicielem, przedstawię mu swoją sytuację i zobaczymy co dalej.
Długo odzewu nie było, ale w końcu się udało. Podjechałam te 200km (słuchamy nie oceniamy), Pani oddała mi kartę SIM z numerem bez żadnego ale czy żądań zapłaty.
Sprawa zamknięta, ja mam numer a przy okazji pozwiedzałam sobie miejscowość, w której by mnie pewnie nigdy nie było haha.
@IreneuszCD Luz, numer odzyskałam więc mam spokój hehe
--------------------------------------
Scaliłem wpisy - Mikołaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lejdi_Dinapisał(-a)
Otóź wykminiłam, że ostatecznie ten numer wróci do puli i możliwe, że ktoś go wykupi. Zatem uznałam, że będę się kontaktować z numerem i jeśli uda mi się porozmawiać z właścicielem, przedstawię mu swoją sytuację i zobaczymy co dalej.
Długo odzewu nie było, ale w końcu się udało. Podjechałam te 200km (słuchamy nie oceniamy), Pani oddała mi kartę SIM z numerem bez żadnego ale czy żądań zapłaty.
@Lejdi_Di Niezła akcja 👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur szalona 😅, miałam też szczęście, bo właściciel mógłby uznać, że spróbuje sobie zarobić na mojej desperacji, a wtedy musiałabym się obejść smakiem 😅