Nolimit wyłączony - przepadło 5000GB

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 10
  • 58
  • 0

Faktycznie, trzeci konsultant przyjął reklamację i mam czekać na decyzję działu reklamacji 7-30 dni który podobno może przywrócić GB. Zobaczymy jak się to skończy. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@pavlac wszystko zależy na jakiego konsultanta uda się trafić. Nie wszyscy mają jednakowe uprawnienia. Daj znać jaka będzie odpowiedź i czy reklamacja zostanie uznana. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@pavlacnapisał(-a)

Chyba nie mam co reklamować, jak na czacie już mi odpisali, że mam sobie od nowa zbierać pakiet internetu. 

To zadzwoń do BOK Orange i powiedz że omyłkowo wyłączyłeś NL, jeden raz idą na rękę, tam łatwo o pomyłkę i kumulacja GB przepadną, tak to przedstaw, połączenie jest darmowe, Maxiwi powiedz że masz problem z usługą i niech połączy z konsultantem 😎

• 10
  • 58
  • 0

Nie wierzyłem, że się uda, ale reklamację rozpatrzono pozytywnie.

Odpowiedź doradcy klienta: "W ramach jednorazowego wyjątku uznałem reklamacje, zleciłem dodanie 5031 GB usługi + 153,33 GB w UE. Zmiana widoczna będzie do 24 godzin." Dziękuję wszystkim za zachęcanie do drążenia tematu bo chciałem odpuścić. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

Takie niemożliwe sprawy załatwia się na NO od ręki 😉.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

@j131 nie zawsze.

Dawniej w wielu miejscach w MO przy aktywacji usługi (np. za darmo w Orange, stare RWK, numer bez limitu) lub dezaktywacji usługi wyskakiwao okienko z komunikatem informacyjno-ostrzegającym i guzikiem ostatecznie potwierdzającym.

Osobiście zdarzyło mi się nacisnąć przez pomyłkę guzik [cofnięcia usługi i zwrotu środków] zamiast przedłużenia w aktywnej NL.w aplikacji MO.

To było dawno, jak wykorzystywałem niuans dawania paczki 400Gb i 450GB jednocześnie przy każdym przedłużeniu NL cyklicznym za 35 zł. Robiłem kilka przedłużeń kolejno i jakoś tak wyszło.

Nie reklamowałem ale przez około pół roku guzik [cofnięcia usługi i zwrotu środków] nie pojawiał się.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@pavlac świetnie, że się udało. Teraz tylko trzeba pilnować i drugi raz nie popełnić tego błędu, a w razie wątpliwości pytać na NO.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

@pavlac Super, że się udało odzyskać.

Ale tak przy okazji pytanie w jakim celu kolekcjonujesz te GB? Bijesz jakiś rekord?

Bo wychodzi na to, że niezbyt ci się przydają...

• 10
  • 58
  • 0

Kiedyś uzbierałem wykorzystując różne kody dzięki którym wpadały darmowe lub w promocyjnych cenach pakiety internetu. Teraz właściwie tylko z tego korzystam i zużywam około 300-400GB miesięcznie. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1546
  • 5

No to dwa razy więcej niż ja zużywam.