Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa spotify na transmisji danych

Anonim
Nie dotyczy

@marekw  mam iPhone i najpierw z kartą sim Orange działał, ale coś mu nie służyła, teraz w T-Mobile go mam w abonamencie, te telefony wymagają poprawnie działającego ipv6, są kapryśne w pl, cóż pisać... najlepiej telefon działa w USA. Co do kontaktu z technikami, oni nie dzwonią prywatnie, to jakaś ściemna, moi koledzy ze szkoły siedzą we wsparciu technicznym, więc wiem jak tam jest, jeśli opisujecie problemy jak w temacie, to trudno będzie problem rozwiązać, zresztą przeglądając forum, gro tematów i opis, to pomocy mam problem, bez szczegółów czy zrzutów z urządzeń, oczekujecie pomocy, jednak nie dajecie szansy jej udzielenia.

@murashidwsparcie śledzi temat, ale nikt tu z nich nie będzie pisać, bo i kiedy, po pracy mają swoje problemy, praca wyklucza obecność na forum.

Emcet
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Ale jakich szczegółów czy zrzutów... to kto w końcu jest ze wsparcia, my, czy Orange? Oni mają mówić jak im pomóc i się zainteresować, nikt z nas nie wie jakie mają narzędzia i logi. Co może użytkownik Androida, robisz Ping do strony który nie wraca, jakich Ty screenów oczekujesz?

I dlaczego uważasz że do pracy IT nie należy zapoznanie się z problemem? 

Przecież ktoś to do nich zgłasza. I chyba łatwiej dla takiego człowieka czytać o co dokładnie chodzi, u nas w pracy wszyscy czytają oficjalne forum jak pojawia się problem zbiorowy. Jest nam łatwiej go wywołać i tym samym rozwiązać.

Anonim
Nie dotyczy

Wystarczy lokalizacja i zrzut z historii połączeń, bo gro sygnalizuje że ma problemy z Danymi Mobilnymi i Spotify, są problemy ale nie globalnie i sporadycznie, sporo porad w temacie już jest, wystarczy się zastosować, bardziej nie zgłębię tematu, bo jednak nie mam wglądu w wasze usługi, co i jak działa > wie Operator, bo monitoruje ruch, tak vs dane Mobilne jak i aktywne aplikacje.

Emcet
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Dlatego już pisałem że te porady nic nie dają, nikt z nas nic nie zmieniał, po prostu nagle zaczęły się sypać usługi. I tak jak ktoś wcześniej pisał, to samo jest na radiówce od Orange, tam też nikt nie grzebie w routerze bo po co, a screenów trochę jest w temacie, chociażby ja zamieściłem chyba ze trzy. 

murashid
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Wiadomość zawiera hiperłącze

@Anonimnapisał(-a)

Wystarczy lokalizacja i zrzut z historii połączeń, bo gro sygnalizuje że ma problemy z Danymi Mobilnymi i Spotify, są problemy ale nie globalnie i sporadycznie, sporo porad w temacie już jest, wystarczy się zastosować, bardziej nie zgłębię tematu, bo jednak nie mam wglądu w wasze usługi, co i jak działa > wie Operator, bo monitoruje ruch, tak vs dane Mobilne jak i aktywne aplikacje.

Widzę że jesteś następny który twierdzi że to nie problem globalny i występuje sporadycznie, skąd masz taką wiedzę że problem występuje sporadycznie? Proponuję poczytaj sobie posty ze strony 14.

https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Na-karte/highlight/false/page/14/thread-id/14503#U171730

Anonim
Nie dotyczy

@murashid  dlatego nie jest globalny, bo jak by był, to już dawno by go naprawiono, jest poprawa z tego co wiem, ale nadal nie ma 100% naprawy usterki, gro zgłoszeń do BOK jest tak lakoniczna i niezrozumiała, że trochę potrwa wyłapanie błędów, dziwne to trochę w epoce zaawansowanego sprzętu, ale gro nie ogarnia telefonu czy komputera, granie czy FB nie motywuje do poznania obsługi sprzętu, potem technik musi sam szukać problemów.

murashid

@Anonim  "Co do kontaktu z technikami, oni nie dzwonią prywatnie"

Jesteś tego pewien, na pewno? To proponuję skontaktuj się z człowiekiem który występuje tutaj pod nickiem Mat i pracuje w Orange, możesz się skontaktować w wiadomości prywatnej, on sam do mnie też dzwonił bo prosił mnie o mój numer telefonu, i powie ci tak samo że kontaktowali się ze mną dwaj technicy w tej sprawie, jeden z nich nagrywał ze mną dwa materiały do analizy

Anonim
Nie dotyczy

@murashid  nie neguję tego co piszesz, ale to nie jest normalna procedura, być może poważniejsze są problemy, nie wszystko wypływa z zaplecza, więc nie wszystko wiem Emotikon: Mrugający

Tak na marginesie, mam w abonamencie Samsung Galaxy S10 plus i sporadycznie mu Dane Mobilne się wysypują ostatnio (tak od 2 tygodni), ale gro czasu korzystam z wi-fi (praca i dom), poza domem sporo rozjazdów, jakoś daje radę i Spotify 4 razy tylko się wysypało (off-line).

murashid

@Anonim  "gro zgłoszeń do BOK jest tak lakoniczna i niezrozumiała, że trochę potrwa wyłapanie błędów"

Skąd masz taką wiedzę?

murashid

@Anonimnapisał(-a)

@murashid  nie neguję tego co piszesz, ale to nie jest normalna procedura, być może poważniejsze są problemy, nie wszystko wypływa z zaplecza, więc nie wszystko wiem Emotikon: Mrugający

A jaka według ciebie jest normalna procedura? Zrobiłem zgłoszenie do BOK 28 listopada, po paru dniach sam do mnie jako pierwszy odezwał się pracownik z działu technicznego z którym później nagrywałem materiał do analizy, ogólnie to mam kontakt z dwoma panami z działu technicznego, mam do nich telefony, i do pana Mata który jest chyba moderatorem tego forum