Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa spotify na transmisji danych

marekw
Poziom 15, Badacz Przestworzy

@Piotrekk85, wpisałem na iPhone'ie z OFnK trzy razy ppp, brak połączenia tak samo jak przy apn internet, więc wyzerowałem do domyślnego czyli internetipv6.

babeo
Poziom 12, Tropiciel Przestworzy

Ja nie zmieniałem nic w ustawieniach. Mam iPhone. Wieczorem zresetowałem. W nocy był połączony na WiFi. O 6 rano wyłączyłem WiFi i przeszedł na LTE. Było okej.

Teraz znowu to samo. Spotify brak netu. 

wozek1993
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Niestety nadal nie działa. 

Jarek
Poziom 34, Ekspert Galaktyczny

@wozek1993napisał(-a)

Niestety nadal nie działa. 

Restartowałeś dziś lub wczoraj wieczorem telefon?

marekw

@Jarek, w tym momencie na iPhone z OFnK nie działa mi Spotify, na Samsungu , flex Spotify działa, forum NO  działa na obu, w iPhone zaraz padnie mi bateria.

Jarek

Tak, Twoja sytuacja jest w miarę jasna (choć dziwi mnie autokonfiguracja iPhone'a do internetipv6, powinien konfigurować się na ustawienia ppp - użytkownik i hasło ppp, APN internet), dlatego nie dopytuję. Tu bardziej chodziło o @wozek1993 - bo on napisał, że nadal nie działa, co sugeruje, że u niego nie działało. Stąd pytanie o restart.

babeo

Ja oo wczorajszym resecie telefonu dziś tryb samolotowy musiałem zastosować 2 lub 3 razy. 

Highlighted
Jarek

@babeonapisał(-a)

Ja oo wczorajszym resecie telefonu dziś tryb samolotowy musiałem zastosować 2 lub 3 razy. 

Rozumiem, że Spotify przestawało działać?

babeo

U mnie wyglada to tak od samego początku, że jak już włączę to będzie działać godzinę bez problemu (tyle jadę do domu, a w domu przełącza się na wifi). Natomiast problem jest u mnie jak zatrzymam odtwarzanie. Niezależnie czy aplikacja jest w tle (RAM), czy włączę ją ponownie, wtedy pokazuje mi, że jest offline. Pomaga tryb samolotowy. 

iPhone. Apka najnowsza z sklepu (odinstalowana i zainstalowane ponownie w weekend). Ustawienia standardowe operatora. Nic z APN nie zmieniłem. 

marekw

@Jarek tamtą wiadomość pisałem w kontekście logów, jako stempel czasowy kiedy coś nie działa. Dalej, nie próbowałem konfiguracji APN internet, ppp, ppp, a wg @Piotrekk85 z 3x ppp. Ustawienia operatora mam Orange 40.0.

Teraz spróbowałem APN internet, nazwa użytkownika ppp, hasło ppp. Rezultat - Nie udało się uaktywnić... więc powracam do domyślnych. Dla pewności, sygnał OK, przechodziłem przez wyłączenie danych komórkowych, samolot i oba na odwrót.