Na jednym koncie mam przedłuż ważność a na drugim brak tej możliwości?

ROZWIĄZANE

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2197
  • 21

@Lilienne Zgadza się, pamiętam te czasy. Był darmowy sms przedłużający ważność konta o rok 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

OK Tak jak pisaliście, przedłużyło o 426 dni.

Fajnie.

Mam jeszcze drugi taki starter i wpadło też to 1TB więc za 60 zł będę miał 2 TB na rok.

Nie trzeba będzie się ładować po 31 zł co miesiąc na NL, bo chodzi mi jedynie o internet.

A swoją drogą to przedłużyli tę promocję z tym 1 TB doładowania na starterze?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 212
  • 0

NL za 31 zł nie daje bonusu GB, trzeba za min 35 GB. NL za 31 GB mam w tel komórkowym imitującym stacjonarny z którego korzysta moja babcia bo tylko takim umie się posługiwać, więc brak bonusu nie przeszkadza mi. Co do 1TB to nie kojarzę. Aktualnie jest 100GB za MU, 6GB na start, 30 GB free za październik i 400GB za zgody marketingowe, w sierpniu było to 1 TB pod koniec.Do tego za doładowanie za 30 zł dodatkowe 30GB, więc jak dobrze liczę 566GB, co spokojnie do kamery 4G czy nawigacji lub GPS trackera starcza. Możliwe że jest też drugie 30GB ale nie mam wyrażonej zgody na marketing bo nie lubie jak dzwoni mi obcy numer i nie mogę jej włączyć. Szukałam też startera bez włączonej Bez limitu by nie tracić możliwości jej właczenia kiedyś z bonusami przyszłymi. Znalazłam jeden w sklepie a tak wszystkie z włączoną już a szkoda by się marnowała.

• 28
  • 86
  • 0

@klient5napisał(-a)

Trochę dziwne, że nie dali tej możliwości na stronie normalnie tak jak na tym drugim koncie.

Ten przycisk "Przedłuż ważność" i tak nie działa. To pozostałość po starej usłudze. Nikomu w Orange nie przyszło do głowy tego naprawić, czyli po prostu usunąć.

• 191
  • 646
  • 4

No tak, nie wiem co robią programiści, ale najwyraźniej nie to co do nich należy.

Wobec tego takiego babola powinni usunąć.

Poza tym, jaśniej opisać przy samych złotówkach, że przedłużenie ważności środków łączy się z przedłużeniem GB po doładowaniach.

Poza tym, wyłączenie NL też jest niejasne do końca a i powinna być możliwość przywrócenia tej usługi na jakąś przynajmniej godzinę, bo wiele osób ją wyłącza przez pomyłkę, niezrozumienie regulaminu i zasad.

• 51
  • 212
  • 0

Największym problemem jest to, że NL odnawia się na 3 dni przed wygaśnięciem a nie ostatniego jak niektórzy myślą i stąd problemy są i przypadkowe nieuzupełnienie konta czy wyłączenie.

• 191
  • 646
  • 4

Wszystko jest tak skonstruowane, żeby jak najbardziej wyssać kasę.

Dzisiaj załadowałem ten promocyjny starter, który miałem kupiony jakiś czas temu i zapomniałem o tym, że na nim jest włączony ten NL cykliczny i od razu z 30 zł mi zabrało 15 (dobrze, że to promocyjne) zanim się zorientowałem, że na nim już się wyczerpał miesięczny okres ważności.

No i musiałem doładować jeszcze za 15 zł, żeby móc przedłużyć za 29 zł te GB za doładowania.

Tak to jest, trzeba wszystko dwa razy sprawdzać, bo te wszystkie zasady niby proste są, ale można się pogubić.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

@klient5napisał(-a)

...

te wszystkie zasady niby proste są

...

No nie wiem, dla mnie nie są w ogóle proste. Wątpię czy ktoś to do końca ogarnia.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7741
  • 88

Też nie ogarniam wszystkiego w OFnK, ale sprawdzam jak to nic lub kiedy mało kosztuje.

Ostatnie sprawdzanie działania spowodowało, że na jednym z numerów ponad 200 razy wszedł prezent na kartę w pierwsza środę października a na drugim około 100 razy.

Co do nowego przedłużenia. Tu nie ma kredytu. Raczej nie pojawi się jak marketingowo nie jest opłacalne dla firmy.

• 51
  • 212
  • 0

Tłumaczyłam na czacie konsultantowi Orange zasady promocji starterów online raz xD Ze 4 błędy popełnił .