Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mało środków na koncie - rozliczenie danych

ROZWIĄZANE
Highlighted
mumiok
Poziom 18, Badacz Przestworzy
Solved!

W ofercie na kartę zostało mi 14 groszy na koncie, przez przypadek włączyłem dane komórkowego ale nic się nie stało i konto nie wyczyściło się do 0.00 zł. Czy po doładowaniu stracę nowe środki czy jak to się rozliczy? Dane włączyłem na chwilę i jak zajarzyłem, że zostało mi 14 gr na koncie mimo to pobrałem dane o wielkości ok. 12 MB.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

@mumiok może miałeś jeszcze jakiś pakiet danych, dlatego stan konta się nie wyzerował. Orange nie działa na kredyt i minusów sobie na koncie nie narobisz, chyba, że sam uruchomisz usługę KREDYT, ale to dotyczy tylko konta głównego, a nie transmisji danych.

Tak więc spokojnie, po doładowaniu będzie pełna kwota + te 14 groszy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12
Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Tak, jeśli doładujesz i będą aktywne dane komórkowe, to środki będą pobierane. Tak samo aplikacje i dane w tle. Najlepiej skorzystać z dostępnych pakietów GB w ofercie na kartę. 

mumiok

nie chodzi mi o aktywne dane, jeżeli będą wyłączone a doładuję to pobierze mi z konta za te 12 MB? włączyłem dziś przez pomyłkę gdy na koncie miałem 14 gr ale mi nie wzięło i te środki nadal mam a chyba powinno się konto wyzerować na 0.00 zł

Ron
Poziom 36, Nawigator Galaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

Nie powinno pobierać, ale aplikacje działają także w tle, więc już się z tym spotkałem, że środki znikały. Dlatego najlepszym zabezpieczeniem jest mieć mały pakiet danych na koncie.  Orange Free na kartę dostaje się darmowe GB po doładowaniu.

mumiok

mam ofertę na kartę, znam pakiety tylko tak się złożyło, że mi zostało 14 gr na koncie i przez pomyłkę dziś włączyłem dane komórkowe

jak aplikacja może pobierać dane skoro dane komórkowe są wyłączone? włączyłem dziś na moment i miałem 14 gr na koncie, odświeżyłem tylko pocztę i pobrało 12 MB i wyłączyłem dane komórkowe a po mojemu to tych danych powinno się pobrać więcej bo mam też inne aplikacje działające w tle i teraz myślę, że konto powinno się wyzerować ale nadal mam 14 gr, dane wyłączone i przy doładowaniu teraz nie wiem czy mi walnie 10 czy 20 zł

ketrasaArtur
Solution

@mumiok może miałeś jeszcze jakiś pakiet danych, dlatego stan konta się nie wyzerował. Orange nie działa na kredyt i minusów sobie na koncie nie narobisz, chyba, że sam uruchomisz usługę KREDYT, ale to dotyczy tylko konta głównego, a nie transmisji danych.

Tak więc spokojnie, po doładowaniu będzie pełna kwota + te 14 groszy.

mumiok

no właśnie dzisiaj o północy skończył mi się pakiet za 1 zł, rano ok. 6:30 obudziłem się i nie miałem jeszcze SMS, że się skończył ten pakiet (przyszedł dopiero po 8-ej) i sprawdzałem pocztę więc teoretycznie powinno migiem wyzerować konto bo z minutę dane były włączone zanim się zorientowałem, że przecież pakiet miałem ważny do północy

dziwne no ale cóż tylko pytam dla pewności

ketrasaArtur

@mumiok najlepiej w apce sprawdzać, czy jeszcze zostały dostępne GB.

Jak stan konta dalej jest 14 groszy, to musiało pobrać z pakietu, nie z konta głównego.

mumiok

no dobrze korozumiem tyl trochę dziwne bo dane wyłączyłem wczoraj przed 23:00 więc w teorii pakiet się skończył po północy i nie powinien już rano obowiązywać i normalnie powinno chapnąć z konta stawkę 12 gr za 100 kB chyba ale OK dzięki za podpowiedzi

Katani1
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Możliwe, że w ofercie z której korzystasz włączył się  tzw. lejek.