Kwoty doładowań usług na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Witam miałam do lutego doładowanie w kwocie 25 zł podniesliscie do kwoty 31 zł. Chciałabym bym wiedzieć skąd wzięła się ta kwota 6 zł. Chcąc doładować z apki macie kwotę 30 zł lub 35 zł. Przez bank jest kwota 30 zł i 40 zł mojej kwoty nie ma. Proszę więc kogoś  inteligentnego o wyjaśnienie mi dlaczego nie dostałam podwyżki w kwiecie 5 zł pozdrawiam 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

To po prostu decyzja biznesowa Orange.

Dla wielu osób to utrudnienie, kiedy Orange promowało dawno temu doładowania i jednoczesny zakup usług bez limitu i teraz się z tego wycofało.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

31 zł to kwota za pakiet. Możesz doładować kwotami Doładowania Orange na kartę | Orange Polska i wtedy za pakiet zostanie pobrana opłata 31 zł a reszta środków pozostanie na kolejne odnowienie pakietu. Dołądowując za 35 zł pozostanie 4 zł na Twoim numerze, więc kolejne doładowanie możesz już zrobić na 30 zł bo będziesz mieć na koncie 30 zł z doładowania + 4 zł, więc mając 34 zł zostanie aktywowany kolejny pakiet za 31 zł na miesiąc, pozostanie 3 zł, wtedy ponownie możesz doładować za 30 zł, pozostanie po odnowieniu 32 zł, i tak dalej aż będziesz mieć 31 zł i wtedy uruchomienie pakietu spowoduje 0 zł na koncie (31 - 31 = 0), musisz wtedy ponownie doładować za więcej niż 30 zł aby pakiet za 31 zł mógł się aktywować, i cały proces się powtarza... Kwota 6 zł to kwota wynikająca z nowej ceny pakietu - 31 zł. 

Pamiętaj aby mieć zapewnione środki na koncie na odnowienie pakietu. 

Im większa kwota doładowania tym większy bonus GB oraz dłuższa ważność połączeń wychodzących. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Albis  kwoty doładowań, a kwoty pakietów często są inne. Można też od razu zapłać za pakiet bezpośrednio bez wcześniejszego doładowania. Wybierając w aplikacji MO ”Pakiety i usługi ".

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

To po prostu decyzja biznesowa Orange.

Dla wielu osób to utrudnienie, kiedy Orange promowało dawno temu doładowania i jednoczesny zakup usług bez limitu i teraz się z tego wycofało.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40645
  • 1403

PS. U mnie w aplikacji mój Orange mogę kupić za 31 zł bez limit bezpośrednio. Nie wiem czy u innych też. Choć ja mam wersję beta...

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@Piotrekk85  u innych też można kupić no limit bezpośrednio.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62787
  • 860

@Albis tak Orange ustalił ceny pakietów i kwoty doładowań. Dla mnie też nie odpowiada takie rozwiązanie, ale zakup/odnowienie NL realizuję jak opisał @tolek. Nie wiem, czy gdzieś znajdziesz tańszy NL, no chyba, że u operatora wirtualnego lub w submarce NJU.