Nie można wyświetlić tego widżeta.

Koniec „Kredyt na usługi” oraz „Kredyt na odnowienie usługi” już od 31 V 2023 r.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1775
  • 6230
  • 70

Koniec „Kredyt na usługi” oraz „Kredyt na odnowienie usługi” już od 31 V 2023 r.

Regulamin w załączniku ściągnięty ze standardowej strony=zakładki z regulaminami i cennikami.

PS.

Patrzę, że @Pablo5 wyprzedził.

Nowe regulaminy NL nic nie mówią o automatycznym kredycie.

Trzeba uwzględnić kredyt przy kontroli konta złotówkowego, aby przejść w stan zamrożenia cyklicznych NL.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 524
  • 977
  • 3

Nie wiem na czym polega ta "nowa" usługa, bo mając zablokowane 10 groszy na koncie ni jak nie włączyłem żadnej usługi jednorazowej, czy to neta elastycznego, czy no-limita w kwotach do 5zł 😕

Co ciekawe - spróbowałem "stary" kredyt i 2zł dostałem, ale po co mi to, skoro z niego żadnego pakietu nie kupię... 😞

• 1775
  • 6230
  • 70

@piotrKawiory Pakiet jednorazowy regulaminowo uruchamiany przy zablokowanym koncie powinien mieć możliwość skorzystania z kredytu na usługi bo spełnia:

- Abonent spełnia wszystkie warunki niezbędne do zakupu lub automatycznego odnowienia danej usługi telekomunikacyjnej zgodnie z regulaminem tej usługi.

SMSem pod numer 80630 próbowałeś aktywować NL albo elastyczny pakiet.

PS.

Identyczny nr SMS w obu regulaminach przy zablokowanym koncie to trochę dziwne

• 524
  • 977
  • 3

@andrzej1441napisał(-a)

@piotrKawiory Pakiet jednorazowy regulaminowo uruchamiany przy zablokowanym koncie powinien mieć możliwość skorzystania z kredytu na usługi bo spełnia:

- Abonent spełnia wszystkie warunki niezbędne do zakupu danej usługi telekomunikacyjnej zgodnie z regulaminem tej usługi. -TAK!!!

SMSem pod numer 80630 próbowałeś aktywować NL.

Nie znam tego numeru - próbowałem włączać usługi zgodnie z ich regulaminami, zarówno w aplikacji, jak i SMS-ami...

• 1775
  • 6230
  • 70

@piotrKawioryprzeczytaj jeszcze raz regulaminy w całości.

Np. w regulaminie NL jednorazowych pkt. 38. dotyczący włączenia NL w stanie pasywnym.

PS. Ogólna zasada w prawie: Szczegółowe przepisy decydują w konkretnym szczególnym przypadku.

• 524
  • 977
  • 3

Ok. ale ja miałem 10 groszy, więc jak to działa?

edit - wysłałem na ten nr 80630 i dostałem odpowiedź "Przepraszamy nie możemy przyjąć zlecenia..." 😕

• 1775
  • 6230
  • 70

@piotrKawiorydziała np tak, ze miałem kartę z aktywowanym NL cyklicznym do testów. Po zmianach czerwcowych  testy już niepotrzebne, ale na koncie było 2,99 zł i automatycznie odnowiło NL.

Dawniej w NL po południu przychodziły SMSy z propozycją i w ciągu 15 minut trzeba było zatwierdzić propozycję kredytu odpisując TAK.

W stanie pasywnym nie aktywowałem jeszcze jednorazowego NL na nowych zasadach regulaminowych kredytu.

PS. teraz masz ujemne konto to nie sprawdzisz.

PS2. Szczegółowe zasady wynikają często aby pogodzić różne inne przepisy.

NR 630 jet płatny.

Ogólnie na zablokowanym koncie nie wyślemy żadnego płatnego SMSa.

Niepłatne SMSy mają na początku cyfrę 8, co nie znaczy że na wszytkie nr zaczynające się na 8 wyślemy bezpłatnego SMSa.

• 1775
  • 6230
  • 70

Informacja wymaga uzupełnienia o bardzo ważne punkty regulaminu szczególnie gdy korzysta się z NL cyklicznego za 7 zł i chce się kontrolować konto, aby usługa nie odnawiała się automatycznie a w razie potrzeby włącza się NL za 1 zł. Wszystko w celu utrzymania GB i korzystania z usługi tylko gdy to niezbędne jak najmniejszym kosztem.

8. Abonent ma możliwość zrezygnowania z automatycznego otrzymywania Kredytu na zakup lub odnowienie usługi poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści STOP pod numer 8051.
9. Abonent ma możliwość przywrócenia funkcjonalności automatycznego otrzymywania Usługi poprzez wysłanie bezpłatnego SMS-a o treści START pod numer 8051.