- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie?
Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie.
W chwili przeniesienia przyjedzie kilka SMS'ów. Nie sposób tego przeoczyć. Pewnie kilka minut po godzinie 00
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli w wyznaczonym dniu przeniesienia włączysz telefon z kartą, na którą ma zostać przeniesiony numer około godziny 0.20 to już wszystko powinno działać. Żadnego pisma/maila, że numer został przeniesiony nie ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W dniu przeniesienia w nocy dostaniesz maila z tym że numer został przeniesiony.
Po za tym możesz zobaczyć status przeniesienia w webowym Mój Orange - Moje Sprawy - Przenosiłeś Numer.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2napisał(-a)W dniu przeniesienia w nocy dostaniesz maila z tym że numer został przeniesiony.
Po za tym możesz zobaczyć status przeniesienia w webowym Mój Orange - Moje Sprawy - Przenosiłeś Numer.
Jeżeli w moim mailu którego dostałem po rozpoczęciu procesu przeniesienia po otwarciu linku, jest informacja;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Johanys czyli z przeniesieniem coś nie tak. Możesz dopytać w BOK o powód odrzucenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli masz status odrzucona to jest coś nie tak z całym zamówieniem. Czyli wniosek nie trafił nawet do operatora dawcy ponieważ zamówienie z jakiegoś powodu zostało odrzucone / anulowane. Kontakt z BOK konieczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Johanys wniosek o przeniesienie numeru może być złożony tylko u jednego operatora. Jeżeli przenoszony był numer na kilka dni przed ponownym złożeniem wniosku, to też może być odrzucony. Ważne, aby byłą zgodność danych. Jeśli z tego powodu został odrzucony wniosek, to należy u obecnego operatora poprawić dane, a następnie ponownie złożyć wniosek o przeniesienie.
Informacje o przeniesieniu numeru do Orange:
https://www.orange.pl/omnibook/przeniesienie-numeru-komorkowego-do-orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Johanysnapisał(-a)
@Windowv2napisał(-a)W dniu przeniesienia w nocy dostaniesz maila z tym że numer został przeniesiony.
Jeżeli w moim mailu którego dostałem po rozpoczęciu procesu przeniesienia po otwarciu linku, jest informacja;
Status zamówienia:OdrzuconeStatus zlecenia przeniesienia numeru:OdrzuconeA nie dostałem powiadomienia SMS lub mailem? Jak to interpretować?
Sprawdź czy nie popełniłeś błędów we wniosku podałeś poprawnie imię,nazwisko i PESEL albo czy podałeś poprawnego operatora? Jeśli korzystasz z operatora MVNO to wybierasz spółkę pod jaką on działa a nie operatora na jakim działa. Tu możesz sprawdzić u jakiego operatora jesteś https://bip.uke.gov.pl/numeracja/dostawca-uslug/
Problem jest z przeniesieniem numeru na kartę do Orange z Pr1v oraz z 1Global Operations (Poland) Sp. z o.o (Revolut Mobile), bo tych nie ma w formularzu jeśli chodzi o przeniesienie online
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zadzwoniłem na BOK Orange, nie mają w systemie mojego zgłoszenia. Ponownie więc przeszedłem cały proces zgłoszenia przeniesienia numeru i otrzymałem na końcu info że nie mogą zrealizować mojego wniosku ponieważ przeniesienie mojego numeru jest w trakcie realizacji. Kwadratura koła.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »