Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie?

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 8
  • 0

Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie?

10 ODPOW. 10

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3242
  • 14271
  • 81

Kiedy będzie potwierdzenie operatora o przeniesieniu numeru do Orange? W jakiej formie.

W chwili przeniesienia przyjedzie kilka SMS'ów. Nie sposób tego przeoczyć.  Pewnie kilka minut po godzinie 00

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 531
  • 2565
  • 22

Jeśli w wyznaczonym dniu przeniesienia włączysz telefon z kartą, na którą ma zostać przeniesiony numer około godziny 0.20 to już wszystko powinno działać. Żadnego pisma/maila, że numer został przeniesiony nie ma 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 746
  • 2663
  • 4

W dniu przeniesienia w nocy dostaniesz maila z tym że numer został przeniesiony.

Po za tym możesz zobaczyć status przeniesienia w webowym Mój Orange - Moje Sprawy - Przenosiłeś Numer.

• 3
  • 8
  • 0

@Windowv2napisał(-a)

W dniu przeniesienia w nocy dostaniesz maila z tym że numer został przeniesiony.

Po za tym możesz zobaczyć status przeniesienia w webowym Mój Orange - Moje Sprawy - Przenosiłeś Numer.

Jeżeli w moim mailu którego dostałem po rozpoczęciu procesu przeniesienia po otwarciu linku, jest informacja;

Status zamówienia:
Odrzucone
Status zlecenia przeniesienia numeru:
Odrzucone
A nie dostałem powiadomienia SMS lub mailem? Jak to interpretować?

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1561
  • 6385
  • 59

@Johanys  czyli z przeniesieniem coś nie tak. Możesz dopytać w BOK o powód odrzucenia.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2345
  • 7105
  • 228

Potwierdzenie lub odmowa przeniesienia numeru wysyłana jest najpóźniej następnego dnia.
Jeśli masz status odrzucona to jest coś nie tak z całym zamówieniem. Czyli wniosek nie trafił nawet do operatora dawcy ponieważ zamówienie z jakiegoś powodu zostało odrzucone / anulowane. Kontakt z BOK konieczny.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21822
  • 64075
  • 867

@Johanys wniosek o przeniesienie numeru może być złożony tylko u jednego operatora. Jeżeli przenoszony był numer na kilka dni przed ponownym złożeniem wniosku, to też może być odrzucony. Ważne, aby byłą zgodność danych. Jeśli z tego powodu został odrzucony wniosek, to należy u obecnego operatora poprawić dane, a następnie ponownie złożyć wniosek o przeniesienie. 

Informacje o przeniesieniu numeru do Orange:

https://www.orange.pl/omnibook/przeniesienie-numeru-komorkowego-do-orange

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 746
  • 2663
  • 4

@Johanysnapisał(-a)

@Windowv2napisał(-a)

Jeżeli w moim mailu którego dostałem po rozpoczęciu procesu przeniesienia po otwarciu linku, jest informacja;

Status zamówienia:
Odrzucone
Status zlecenia przeniesienia numeru:
Odrzucone
A nie dostałem powiadomienia SMS lub mailem? Jak to interpretować?

Sprawdź czy nie popełniłeś błędów we wniosku podałeś poprawnie imię,nazwisko i PESEL albo czy podałeś poprawnego operatora? Jeśli korzystasz z operatora MVNO to wybierasz spółkę pod jaką on działa a nie operatora na jakim działa. Tu możesz sprawdzić u jakiego operatora jesteś https://bip.uke.gov.pl/numeracja/dostawca-uslug/

Problem jest z przeniesieniem numeru na kartę do Orange z Pr1v oraz z 1Global Operations (Poland) Sp. z o.o (Revolut Mobile), bo tych nie ma w formularzu jeśli chodzi o przeniesienie online

• 3
  • 8
  • 0

Zadzwoniłem na BOK Orange, nie mają w systemie mojego zgłoszenia. Ponownie więc przeszedłem cały proces zgłoszenia przeniesienia numeru i otrzymałem na końcu info że nie mogą zrealizować mojego wniosku ponieważ przeniesienie mojego numeru jest w trakcie realizacji. Kwadratura koła.