Jakie rzeczy są teraz przy przeniesieniu numer na kartę od innego operatora?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 117
  • 365
  • 1

Czy dobrze rozumiem. Teraz za przeniesienie można uzyskać 3 miesiące no limit za 0 zł, 400 GB za zgody i konto oraz gigabajty ważne rok?

*Post wydzieliłem z tematu "[zakończone] Przenieś numer do Orange na kartę i zyskaj 1000 GB na rok." - moderator Wojciech.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3439
  • 8430
  • 155

@artur912 wychodzące oczywiście. W przypadku braku można napisać na czat BOK.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

16 ODPOW. 16

• 3439
  • 8430
  • 155

@artur912  Wychodzące połączenia nie są ustawiane na rok po przeniesieniu 🙂

Pokaż szczegóły
W ramach Promocji Abonent, który przeniósł numer do Orange na kartę nie wcześniej niż 28 kwietnia 2025 roku oraz wyraził w okresie od 28 kwietnia do 31 lipca 2025 roku zgodę na otrzymywanie informacji handlowych środkami komunikacji elektronicznej poprzez wysłanie darmowego SMS-a o treści TAK pod numer 80290 lub włączył ją w Mój Orange i spełnił warunki opisane w regulaminie usługi promocyjnej „Bonus za zgodę” dostępnym na stronie www.orange.pl, w Salonach Orange i Salonach partnera Orange, otrzyma automatycznie (bez potrzeby samodzielnego włączenia) Bonus w postaci:
a) usługi „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 25 GB” za 0 zł na pierwsze 90 dni w wersji cyklicznej oraz
b) pakietu 400 GB za 0 zł ważnego tak długo, jak środki na koncie głównym. Pakiet 400 GB wynika ze
spełnienia warunków regulaminu usługi promocyjnej „Bonus za zgodę”

Na dzień dobry po spełnieniu warunków dostajesz 400GB jako Bonus, które można przedłużyć na rok.

825GB w ramach promocji pakietu Nielimitowanego. Jest przyznawane i odnawia się jeszcze 2 razy za 0 zł. 

(25GB z pakietu nielimitowanego + 12 paczek po 800GB)

Po włączeniu promocji, Abonent otrzyma pierwszy, 30 dniowy cykl usługi „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 25 GB” za 0 zł. W drugim i trzecim miesiącu pakiet odnowi się automatycznie za 0zł. W czwartym miesiącu nastąpi próba automatycznego odnowienia usługi w cenie regularnej 35 zł na kolejne 30 dni.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 600
  • 2040
  • 22

Czyli łącznie przez 3 miesiące jest 2,875TB za darmo za przeniesienie?

• 3439
  • 8430
  • 155

@ŁysaKaszankaINC  dokładnie tak. 400 GB wpada w Bonus, a co miesiąc 825 dostajemy w ramach pakietu. 

• 600
  • 2040
  • 22

Bonus za przeniesienie obowiązuje raz na numer. Jak Orange to interpretuje?

1. Raz na numer, niezależnie od aktualnej promocji i PESEL abonenta
2. Raz na numer w ramach danej promocji na dany PESEL
3. Raz na numer w ramach danej promocji niezależnie od PESELi

Innymi słowy mam numer, który kiedyś był w Orange, teraz jest u konkurencji, kiedyś już na nim korzystałem z (innej) promocji za przeniesienie. Czy mogę skorzystać z tej promocji?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2011
  • 7108
  • 81

@ŁysaKaszankaINCnapisał(-a)
Czyli łącznie przez 3 miesiące jest 2,875TB za darmo za przeniesienie?

Niezupełnie tak. Po zgodach SMS-a o treści TAK pod numer 80290 lub w MO.

W cyklicznym 30-dniowym NL 3x825GB= 2475GB (przegródka 630) ważne tak jak NL 3x30dni=90dni

NL zapewni dodatkowo o 31 dni dłużą ważność Konta i GB za doładowania niz sam jest ważny.

Czyli standardowe  400GB za zgody w bonusie za doładowania (przegródka 411) będą ważne 121 dni.

Można reklamować powołując się na stary regulamin i dostać przedłużenie o 365 dni konta i GB z bonusa za doładowanie. Reklamacja powinna zostać uznana przy złożonym  wniosku o przeniesienie do 17.04.2025.

Ponadto dostępne jest  100 GB za rejestrację w Mój Orange w 411.

Nawet ja nie przejdzie reklamacja - to aktywując 100GB w ostatnim 121 dniu ważności konta na wychodzące mamy 151 dni ważności bonusowych GB za doładowania z których możemy korzystać nawet jak nie mamy wychodzących.

Podsumowując. Bez inwestycji możemy korzystać z 500GB w bonusie za doładowania przez 151dni.

Zapewne będą jakieś darmowe promocje, które mogą wpłynąć na liczbę i ważność GB w różnych przegródkach.

Kolejność schodzenia GB: 901-okazyjne, 411-doładowania, 360-EPI, 630-NL albo multipakiet

• 3439
  • 8430
  • 155

Rok ważności powinien być ustawiony po przeniesieniu. Nie ma go w regulaminach, ale ustawiony jest systemowo, a przynajmniej powinien.

@ŁysaKaszankaINC 

zgodnie z Regulaminem - 6. Abonent może skorzystać z Promocji jeden raz na danym numerze telefonu.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2011
  • 7108
  • 81

@Ronzgodnie z nowym regulaminem za przeniesienie do 31.07 otrzymujemy 3 miesiące cyklicznego NL z 9600 za 0 zł po wyrażeniu zgód.

Inne bonusy zasadniczo wynikają z innych promocji.

Standardowe 400GB z promocji Bonus za zgodę do 31.06.2025

Zdarzało się, że było extra 600GB za zgodę na przeniesionym i ogólne super extra 600GB za zgodę co  dawało 1600GB na przeniesionym

• 3439
  • 8430
  • 155

Mówimy o koncie głównym, nie o ważności pakietów. Te odnawiać się będą przez 3 miesiące za 0 zł. 

• 600
  • 2040
  • 22

Z TEJ promocji czy z DOWOLNEJ promocji za przeniesienie? Czyli na jednym numerze mogę skorzystać z wielu promocji za przeniesienie, ale z każdej tylko jeden raz na dany numer?