Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jak wyłączyć całkowicie Internet

Poziom 4, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Mój problem jest następujący.

Potrzebuję ograniczyć synowi dostęp do Internetu. Kontrola nad domowym routerem nie daje efektu ponieważ syn udostępnia na smarfonie z androidem dane komórkowe (robi modem z telefonu) i łączy laptopa z własną siecią, to samo z telewzorem (netflix, max, itp.). Aplikacja Family Link i inne podobne mogą jedynie ograniczyć czas korzystania z apliakacji, Thetering nie potrafią kontrolować.

Pozostała kontrola do danych komórkowych z pozycji operatora sieci. Chodzi mi o to abym kilka razy dziennie mógł w prosty sposób włączać i wyłączać z aplikacji lub przeglądarki (bez wysyłania sms).
Czy opcja DCB jest nadal aktualna w aplikacji i spełni moje potrzeby?
A może jest inny sposób, inna sieć, inne rozwiązanie?
W tej chwili  telefon jest w innej sieci ale jestem zdeterminowany aby przenieść.

_______

* Wpis wydzielony jako nowy temat - Bartłomiej

2 ODPOW. 2

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32785
  • 38813
  • 1388

Blokady na poziomie sieci nie są zmieniane od ręki. Czas realizacji jest do 24 godzin. Poza tym częste bawienie sie tym spowoduje błędną konfigurację różnych usług.

Family link ma opcję blokowania urządzenia więc można to wykorzystać.

Ew. może warto skorzystać z oferty Orange Flex gdzie jest opcja tymczasowej blokady sim w aplikacji, ale też masowe zmiany mogą spowodować różne komplikacje.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2247
  • 10763
  • 90

@DRob CyberTarcza potrafi blokować dostęp do Internetu ze względu na treści jak i na czas dostępu.

IMG_0383.jpeg