- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak przenieść numer z nju do Orange na kartę nie mając kasy w nju?
Przeniesienie z nju do Orange jest bardzo proste bo można to zrobić jednym sms-em - pod warunkiem, że na koncie nju jest kasa na tego sms-a.
A czy da się przenieść numer nie mając nic na koncie? Z każdej innej sieci się da - wystarczy, że numer jest aktywny na połączenia przychodzące... A tutaj to ułatwienie powoduje problem.
Oczywistym rozwiązaniem jest doładowanie konta nju. Ale trzeba wydać 5zł żeby wysłać jeden sms...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 musisz mieć przynajmniej tyle, aby wysłać SMS-a. Inne rozwiązanie, jak nie chcesz wydawać 5 zł na doładowanie numeru, to skorzystanie z konkurencji, ale to wydłuży czas o kilka dni, minimum dwa dni robocze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturNo właśnie takie to trochę śmieszne, że obcy numer łatwiej przenieść w takiej sytuacji niż taki "wewnętrzny". Niby jest ułatwienie w obie strony tymi sms-ami ale przy okazji zablokowana jest inna droga i jak się tak zdarzy jak u mnie właśnie, że środków brak, to jest problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakby było za łatwo, to sens oferowania usług pod kilkoma szyldami byłby problematyczny. Jak nie wiadomo o co chodzi...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 kiedyś jak przenosiłem z nju, to starałem się tak wykorzystać środki z konta, aby zostało na wysłanie SMS-a. Mógłby być kod USSD do przeniesienia numeru, albo powinni zdjąć opłatę za SMS-a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72napisał(-a)Przeniesienie z nju do Orange jest bardzo proste bo można to zrobić jednym sms-em - pod warunkiem, że na koncie nju jest kasa na tego sms-a.
A czy da się przenieść numer nie mając nic na koncie? Z każdej innej sieci się da - wystarczy, że numer jest aktywny na połączenia przychodzące... A tutaj to ułatwienie powoduje problem.
Oczywistym rozwiązaniem jest doładowanie konta nju. Ale trzeba wydać 5zł żeby wysłać jeden sms...
Tak wnioskuję, że to pytanie bardziej ot tak, bo po kiego grzyba po zapowiadanych zmianach w orange w styczniu 2025??? Ja mam zamiar jeden numer w drugą stronę! 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiorynapisał(-a)Tak wnioskuję, że to pytanie bardziej ot tak, bo po kiego grzyba po zapowiadanych zmianach w orange w styczniu 2025??? Ja mam zamiar jeden numer w drugą stronę! 🙂
To źle wnioskujesz. To, że tobie się nie opłaca OFnK to nie znaczy, że nie może być w pewnych warunkach korzystny.
A przy okazji... w drugą stronę też się nie da nie mając kasy na koncie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrKawiorynapisał(-a)
po kiego grzyba po zapowiadanych zmianach w orange w styczniu 2025??? Ja mam zamiar jeden numer w drugą stronę! 🙂
W niebieskiej pomarańczy też niewesoło... Na pewno się przeniesiesz @piotrKawiory ?
i taka ciekawostka...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 też natknąłem się na tą informację. Jednak podwyżki są mniej drastyczne jak w ofercie na kartę i od razu nie dla wszystkich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@Ianus72 też natknąłem się na tą informację. Jednak podwyżki są mniej drastyczne jak w ofercie na kartę i od razu nie dla wszystkich.
Rozpoznanie terenu? W końcu niebieski to tania opcja w Orange i pewnie nadal tak zostanie. Ale konkurencja ceny też podnosi lub podniesie, bo nawet wirtualni też będą musieli to zrobić. I te 39 groszy choć wygląda drastycznie to i tak niewiele...
Swoją drogą ciekawe jak duży udział w rynku mają klienci, którzy nie korzystają w ofertach na kartę z jakichkolwiek pakietów?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »