Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ile kosztuje roczne utrzymanie numeru na kartę Orange?

ROZWIĄZANE
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
Solved!

Po ostatnich zmianach cen, nurtuje mnie pytanie: Ile obecnie w Orange kosztuje roczne utrzymanie numeru w ofercie na kartę, tylko do odbierania rozmów? Zakładam, że nie wykonuje połączeń wychodzących, tylko odbieranie połączeń przychodzących.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
andrzej1441
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze

@ketrasaArturW dowolnej ofercie na kartę dowolne doładowanie nawet za 5 zł zapewnia 12 miesięcy pasywnych.

https://www.orange.pl/omnibook/wydluzenie-czasu-na-odbieranie-polaczen-w-kazdej-taryfie-na-karte-po-....

sam podawałeś link.

Ale jak działa nowa gwarancja zwrotu tzn ile odzyskać można  zgromadzonych środków ostatniego pasywnego dnia to nie wiem

PS.

Przy promocji 300GB za 5 zł miesięcznie można aktywnie korzystać z internetu, gdy doładowanie jest w dzień poprzedzający otrzymanie kolejnej paczki 25 GB. . Bonusy na 411 ładnie się kumulują. W każdej chwili nawet przy stanie pasywnym można włączyć nolimit nawet tylko po to, żeby konto był aktywne i można było skorzystać z innnych darmowych promocji.

Nie wiem ile będzie kosztowała nowa gwarancja zwrotu przy takim użytkowaniu. przy przerwie - okresie pasywnym około 28 dni. A może wszystkie złotówki się skumulują.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
andrzej1441
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze

@ketrasaArturW dowolnej ofercie na kartę dowolne doładowanie nawet za 5 zł zapewnia 12 miesięcy pasywnych.

https://www.orange.pl/omnibook/wydluzenie-czasu-na-odbieranie-polaczen-w-kazdej-taryfie-na-karte-po-....

sam podawałeś link.

Ale jak działa nowa gwarancja zwrotu tzn ile odzyskać można  zgromadzonych środków ostatniego pasywnego dnia to nie wiem

PS.

Przy promocji 300GB za 5 zł miesięcznie można aktywnie korzystać z internetu, gdy doładowanie jest w dzień poprzedzający otrzymanie kolejnej paczki 25 GB. . Bonusy na 411 ładnie się kumulują. W każdej chwili nawet przy stanie pasywnym można włączyć nolimit nawet tylko po to, żeby konto był aktywne i można było skorzystać z innnych darmowych promocji.

Nie wiem ile będzie kosztowała nowa gwarancja zwrotu przy takim użytkowaniu. przy przerwie - okresie pasywnym około 28 dni. A może wszystkie złotówki się skumulują.

ketrasaArtur

@andrzej1441 to mnie zaskoczyłeś. Faktycznie o tym zapomniałem. Myślałem o innej promocji.

Dzięki za podpowiedź utrzymania numeru za niższą kwotę 

Jak to dobrze czasem na forum napisać i otrzymać przypomnienie.

andrzej1441

@ketrasaArturTrochę Mnie podpuściłeś.

Teraz jak już przelewu cyklicznego nie można uruchomić to napiszę.

Wystarczyło mieć tylko 1 zł na jednej karcie z pary. Odpowiednio ustawić przelewy cykliczne na 1 zł co 7  dni zaczynając od karty posiadającej 1 zł, a po 3-4 dniach ustawić na drugiej i miało się wieczne karty (w stanie pasywnym tylko na 32-36 h tygodniowo) nawet po tych wszystkich nowościach wprowadzanych ostatnio jak płatne RWK, opłata za utrzymanie, nowa gwarancja zwrotu.  Karty mogły pozostawać w szufladzie bez limitu czasowego.

PS. Czy interpretacja przelewu cyklicznego wymagała posiadanie 6,20 zł i i 5,20 zł albo 1,20 zł i 20 gr. można się spierać. Niuans to wymógł posiadania 1 zł i 0 zł.

Kilka dni ważności konta na wychodzące to rzecz oczywista

ketrasaArtur

@andrzej1441 to było by dobre rozwiązanie, gdyby nie opłata za utrzymanie numeru z powodu braku aktywności, potrafi zjeść nawet pozostawiony 1 grosz. W przypadku cyklicznych przelewów SMS może wtedy brakować. 

Teraz po Twoim opisie doceniam wyłączone przelewy SMS. Można było niedużym kosztem utrzymać kilka numerów.

Highlighted
andrzej1441

@ketrasaArturto znaczy, że dobrze zakumulowałem to stare rozwiązanie, choć próbowałem nie wprost naprowadzać.

Nawet pisałem, że przelew cykliczny SMS dla przesyłającego złotówki traktowany jest  jako aktywność, a doładowanie numeru przez przelew SMS daje gwarancje zwrotu zablokowanych złotówek od zawsze.

PS Z 1 gr to jest inny problem. Nie wiadomo kiedy losowo jest pobierany i przy ustawieniu  dla pary 1 zł i 0 zł może trochę namieszać.

PS2. Doładowanie SMS daje konto aktywne na minimum 5 dni to pisze, ale ze ustawia pasywne na minimum 93 dni to trudno było znaleźć.

andrzej1441

@ketrasaArturA jeszcze uzupełnię. Po wznowieniu przelewów SMS 20gr za inicjację cyklicznego pobierało z konta głównego, tak samo i za każdy jednorazowy.

Kiedyś także istniało konto promocyjne, z którego srodki można było wykorzystywać na płatne usługi ale z ograniczeniem np. internet, rozmowy, SMSy, MMSy na nr w Orange.

Przez krótki czas po zamieszaniu z Kontem Promocyjnym opłata za wszystkie przelewy SMS (20gr) szła z Promocyjnego oczywiście jak były na nim środki, jak nie to z głównego.

Istnieje czasowa zbieżność: likwidacja konta promocyjnego i brak opłaty nawet inicjacyjnej za cykliczny SMS.

PS. Jak coś się zmienia , to zawsze jakiś nieprzewidziany niuans może wyskoczyć.