- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po ostatnich zmianach cen, nurtuje mnie pytanie: Ile obecnie w Orange kosztuje roczne utrzymanie numeru w ofercie na kartę, tylko do odbierania rozmów? Zakładam, że nie wykonuje połączeń wychodzących, tylko odbieranie połączeń przychodzących.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturW dowolnej ofercie na kartę dowolne doładowanie nawet za 5 zł zapewnia 12 miesięcy pasywnych.
sam podawałeś link.
Ale jak działa nowa gwarancja zwrotu tzn ile odzyskać można zgromadzonych środków ostatniego pasywnego dnia to nie wiem
PS.
Przy promocji 300GB za 5 zł miesięcznie można aktywnie korzystać z internetu, gdy doładowanie jest w dzień poprzedzający otrzymanie kolejnej paczki 25 GB. . Bonusy na 411 ładnie się kumulują. W każdej chwili nawet przy stanie pasywnym można włączyć nolimit nawet tylko po to, żeby konto był aktywne i można było skorzystać z innnych darmowych promocji.
Nie wiem ile będzie kosztowała nowa gwarancja zwrotu przy takim użytkowaniu. przy przerwie - okresie pasywnym około 28 dni. A może wszystkie złotówki się skumulują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturW dowolnej ofercie na kartę dowolne doładowanie nawet za 5 zł zapewnia 12 miesięcy pasywnych.
sam podawałeś link.
Ale jak działa nowa gwarancja zwrotu tzn ile odzyskać można zgromadzonych środków ostatniego pasywnego dnia to nie wiem
PS.
Przy promocji 300GB za 5 zł miesięcznie można aktywnie korzystać z internetu, gdy doładowanie jest w dzień poprzedzający otrzymanie kolejnej paczki 25 GB. . Bonusy na 411 ładnie się kumulują. W każdej chwili nawet przy stanie pasywnym można włączyć nolimit nawet tylko po to, żeby konto był aktywne i można było skorzystać z innnych darmowych promocji.
Nie wiem ile będzie kosztowała nowa gwarancja zwrotu przy takim użytkowaniu. przy przerwie - okresie pasywnym około 28 dni. A może wszystkie złotówki się skumulują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ile kosztuje roczne utrzymanie numeru na kartę Orange?
@andrzej1441 to mnie zaskoczyłeś. Faktycznie o tym zapomniałem. Myślałem o innej promocji.
Dzięki za podpowiedź utrzymania numeru za niższą kwotę 😁
Jak to dobrze czasem na forum napisać i otrzymać przypomnienie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturTrochę Mnie podpuściłeś.
Teraz jak już przelewu cyklicznego nie można uruchomić to napiszę.
Wystarczyło mieć tylko 1 zł na jednej karcie z pary. Odpowiednio ustawić przelewy cykliczne na 1 zł co 7 dni zaczynając od karty posiadającej 1 zł, a po 3-4 dniach ustawić na drugiej i miało się wieczne karty (w stanie pasywnym tylko na 32-36 h tygodniowo) nawet po tych wszystkich nowościach wprowadzanych ostatnio jak płatne RWK, opłata za utrzymanie, nowa gwarancja zwrotu. Karty mogły pozostawać w szufladzie bez limitu czasowego.
PS. Czy interpretacja przelewu cyklicznego wymagała posiadanie 6,20 zł i i 5,20 zł albo 1,20 zł i 20 gr. można się spierać. Niuans to wymógł posiadania 1 zł i 0 zł.
Kilka dni ważności konta na wychodzące to rzecz oczywista
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 to było by dobre rozwiązanie, gdyby nie opłata za utrzymanie numeru z powodu braku aktywności, potrafi zjeść nawet pozostawiony 1 grosz. W przypadku cyklicznych przelewów SMS może wtedy brakować.
Teraz po Twoim opisie doceniam wyłączone przelewy SMS. Można było niedużym kosztem utrzymać kilka numerów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturto znaczy, że dobrze zakumulowałem to stare rozwiązanie, choć próbowałem nie wprost naprowadzać.
Nawet pisałem, że przelew cykliczny SMS dla przesyłającego złotówki traktowany jest jako aktywność, a doładowanie numeru przez przelew SMS daje gwarancje zwrotu zablokowanych złotówek od zawsze.
PS Z 1 gr to jest inny problem. Nie wiadomo kiedy losowo jest pobierany i przy ustawieniu dla pary 1 zł i 0 zł może trochę namieszać.
PS2. Doładowanie SMS daje konto aktywne na minimum 5 dni to pisze, ale ze ustawia pasywne na minimum 93 dni to trudno było znaleźć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturA jeszcze uzupełnię. Po wznowieniu przelewów SMS 20gr za inicjację cyklicznego pobierało z konta głównego, tak samo i za każdy jednorazowy.
Kiedyś także istniało konto promocyjne, z którego srodki można było wykorzystywać na płatne usługi ale z ograniczeniem np. internet, rozmowy, SMSy, MMSy na nr w Orange.
Przez krótki czas po zamieszaniu z Kontem Promocyjnym opłata za wszystkie przelewy SMS (20gr) szła z Promocyjnego oczywiście jak były na nim środki, jak nie to z głównego.
Istnieje czasowa zbieżność: likwidacja konta promocyjnego i brak opłaty nawet inicjacyjnej za cykliczny SMS.
PS. Jak coś się zmienia , to zawsze jakiś nieprzewidziany niuans może wyskoczyć.