- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ponieważ pojawił się na forum temat ile można wydusić GB z nowo aktywowanego startera, postanowiłem sprawdzić i aktywować obecnie dostępne promocje.
Do testów użyty został starter zakupiony w Żabce, 9600 GB, które nie przepadają.
Po zarejestrowaniu od razu aktywowany został pakiet NL z pakietem 825 GB na 30 dni oraz 6 GB po doładowaniu na 61 dni:
Następnie aktywacja promocji 100 GB w aplikacji:
Podsumowanie po przyznaniu 100 GB z aplikacji:
Następnie aktywowany został pakiet za zgody marketingowe. Ponieważ obecnie jest do końca sierpnia promocja, więc przyznany jest pakiet 1 000 GB na 93 dni, poza promocją jest przyznawany pakiet 400 Gb na 30 dni:
Przyznane GB na koncie z doładowania chcę przedłużyć na rok, bo na tych GB najbardziej mi zależy, więc doładowałem konto za 30 zł:
Środki już na koncie:
I przyznane GB, 30 GB za doładowanie konta + 50 GB z promocji: Prezent w pierwszą środę miesiąca. Prezent 50 GB można dostać już za doładowanie 10 zł, ale ja chcę aktywować GB na rok, dlatego doładowanie zostało zrealizowane na 30 zł:
Następnie wysłanie SMS-a o treści START365 na numer 8002:
Należy pamięta, że GB z doładowań zchodzą w pierwszej kolejności przed GB z NL, więc w moim przypadku ja ich nie wykorzystam. Najlepiej najpierw po aktywacji startera wykorzystać GB z NL, dopiero aktywować GB które wpadają do przegródki GB z doładowań. Ponieważ chciałem zaprezentować w krótkim czasie ile można dostać GB, więc nie zachowałem odstępu czasowego między aktywacją kolejnych promocyjnych GB.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Szkoda ze zgoda wyrażona 31.08.2025 ustawi ważność KG i GB za doładowanie jak dobrze liczę tylko do 2.12.2025 czyli nie załapie się na prezent grudniowy.
Ale to nic nie szkodzi bo ostatniego dnia ważności możemy aktywować kafelek 100 GB ustawiając ważność GB za doładowanie. A dla dłużej ważności KG (złotówek) aktywować z domyślnego kredytu 5 zł np. jednorazowy EPI 1GB na 30 dni, aby skorzystać ze świątecznych prezentów.
Niestety osobiście tego nie sprawdzę, bo nie udało się przechytrzyć systemu na nowej startówce:
https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=1196034&sid=11724b54b3a93d810f37b2510534ed9a#p1196034
Może jakieś inne prezenty działające na ważności różnych sald będą do 2.12.2025.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
GB po aktywacji nowego startera 9600 GB Sierpień 2025r.
@ketrasaArtur bardzo ładny tutorial. Można jeszcze dodać, że w czasie tego roku na pewno się trafią jeszcze jakieś bonusowe GB np. w pierwszą środę miesiąca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut jeśli coś się pokaże interesującego, na pewno sprawdzę aktywacje pakietów GB na nowym starterze. Teraz przekonała mnie promocja na zgody marketingowe.
Po analizie mogłem jednak doładować konto za 10 zł i poczekać do następnej środy, sprawdzić co ciekawego będzie w pierwszą środę miesiąca. Ale już przepadło. Wiec jest prezentacja GB na rok z kawałkiem 🤗
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale jak nie będę co 30 dni przedłużał NL bo nie będę doładowywał numeru co miesiąc to wszystko mi sie wyłączy w piz..? xD
Bo te bonusowe mają ponad rok ważności ale czy one bez regularnych środków na koncie na przedłużanie NL nie przepadają?
Bo jak tak to lepiej mieć zwykłe Orange Free na kartę i nie martwić sie że pewnego dnia sielanka sie skończy 😄
Dobrze myśle?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ŁebDoInteresów GB z NL można odzyskać, jest jakiś czas jeśli nie wykupisz pakietu, chyba z miesiąc. Więc raz na dwa miesiące trzeba by było doładować konto i wykupić pakiet. Wpadają wtedy GB za doładowanie, więc tak jak ja używam tak aktywowanych starterów do słuchania radia internetowego, gdzie zużycie wynosi około 30-50 GB miesięcznie, przestaje być opłacalne utrzymywanie NL dla zachowania GB. Więc sobie ten pakiet odpuszczam, zostawiam maksymalny czas na GB z doładowań i mi to wystarcza. W tak aktywowanym starterze, jak opisałem, przez rok z kawałkiem nie muszę się martwić, że zabraknie mi GB podczas słuchania radia 🤗
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, czyli dobrze myśle
trzeba doładowywać bo przepadną GB z doładowań, a w Orange Free na kartę doładuję raz za 30 golda tylko po przedłużenie za 29 golda i na głównym numerze też w OFnK mając np. 30 golda moge korzystać bez regularnego doładowywania obu kont, bez obaw że znikną mi GB.
Czyli OFnK wygrywa hehe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Szkoda ze zgoda wyrażona 31.08.2025 ustawi ważność KG i GB za doładowanie jak dobrze liczę tylko do 2.12.2025 czyli nie załapie się na prezent grudniowy.
Ale to nic nie szkodzi bo ostatniego dnia ważności możemy aktywować kafelek 100 GB ustawiając ważność GB za doładowanie. A dla dłużej ważności KG (złotówek) aktywować z domyślnego kredytu 5 zł np. jednorazowy EPI 1GB na 30 dni, aby skorzystać ze świątecznych prezentów.
Niestety osobiście tego nie sprawdzę, bo nie udało się przechytrzyć systemu na nowej startówce:
https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=1196034&sid=11724b54b3a93d810f37b2510534ed9a#p1196034
Może jakieś inne prezenty działające na ważności różnych sald będą do 2.12.2025.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@andrzej1441 odzyskanie GB też nie pomoże? Od 2 grudnia do 6 grudnia to 4 dni, a GB powinny być do odzyskania dłużej. Też nie sprawdzę, bo nie będę aktywował kolejnego startera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur nie za bardzo zrozumiałeś co chciałem przekazać.
Podstawy:
1) wszelkie promocje/usługi można aktywować, gdy KG jest ważne na wychodzące.
2) ważność KG na wychodzące można przywrócić tylko doładowując lub aktywując usługę (nie każdą) z zablokowanych złotówek przy KG ważnym tylko na przychodzące.
3) kredyt na usługę można otrzymać tylko przy ważnym na wychodzące i nieujemnym KG.
Aktywacja kafelka 100GB pod koniec ważności KG na wychodzące spowoduje, że będziemy mogli korzystać z internetu przy KG ważnym tylko na przychodzące, a w tym czasie może być prezent z którego nie będziemy mogli skorzystać.
O EPI wspomniałem bo zapewnia minimalną ważność KG na wychodzące o jeden dzień dłużej niż samo jest ważne.
Bardzo dawno temu, EPI z 1 GB na 30 dni za 5 zł wykorzystywało się często przy archiwalnej usłudze Za darmo w Orange.
Podsumowując. Bez żadnej inwestycji można korzystać z internetu do końca grudnia, a przy dobrym układzie darmowych prezentów nawet dłużej.
PS. EPI - Elastyczny pakiet internetowy (w MO przegródka internet beż limitu)
KG - Konto główne (złotówki)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
i myyk ponad patol GB wjechał do tego ważność taka że xD
Tak sie żyje hehe 😎 Zawsze miałem łeb do interesów