GB po aktywacji nowego startera 9600 GB Sierpień 2025r.

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 191
  • 646
  • 4

Dzisiaj kupiłem starter w nadziei na ten bonus jednoroczny a okazało się, że dla nowego numeru nie można założyć nowego konta.

Nie można też samemu przypisać go do już istniejącego konta, nie może też zrobić tego konsultant... niby do 48 godzin z automatu bez mojej zgody,  zostanie przypisany do mojego istniejącego konta na którym mam już zrobione zgody.

Tak więc, nawet jakby pojawił się na moim koncie jeszcze w ciągu 10 godzin, to nie dostanę promocji za zgody, bo już na koncie mam wyrażone.

Tak mi pani konsultant wyjaśniła.

Więc zupełna lipa, poradziła mi jedynie w tej sytuacji rejestrację jeszcze jednego numeru na kogoś, kto nie ma konta w Orange...śmiechłem za propozycję.

Legalnie jestem więc pozbawiony promocji bo mam już konto.

Jakieś jaja w Orange zupełne.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

@klient5 zgody najlepiej dawać SMSem TAK na 80290 i wtedy nigdy nie miałem kłopotów.

Natomiast usuwałem wyrażenie różnych zgód na stronie MO.

Z aplikacji korzystam, ale unikam w niej jak ognia konfigurowania zgód, bo naprawdę trzeba dobrze orientować się co i gdzie zaznaczać czy też odhaczać.

Przed chwilą sprawdziłem:przyśpiesząc o 1 dzień aktywację bonusu SMSem TAK na 80290.

780_08-30-2025_01.png

Numerów mam z 10 na jednym peselu i emailu w OFNK. Połowa czeka na wygaszenie-usunięcie.

Po rejestracji w MO lub przy zakupie, aktywując numer w bieda telefonie od razu bym spróbował SMSa START na 811. Może zdąży wejść darmowy NL na 30 dni przed startowym NL na 30 dni za 5 zł. Odwrotnie na pewno nie wejdzie.

PS. Nie trzeba czekać na pojawienie się numeru w MO po 1-12h.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

Nie czyta sie regulaminów co...

Bonus jest przyznawany raz na numer, nie ważne jest konto ani pesel. Wystarczy z nowego numeru wysłać smsa na 80290 po wcześniejszym zarejestrowaniu numeru, najlepiej poprzez sms lub apke. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

@klient5 czyta, ale dawanie zgód we właściwy sposób,

aby skorzystać z rożnych promocji jest naprawdę trudne i ryzykowne w Apce.

Dużo osób ma z tym kłopoty, bo np. wyrażą zgody globalnie dla wszystkich numerów.

Apka pod tym względem ma interfejs dobry dla Orange a nie dla klienta.

PS. Pamiętajmy, że regulaminowo za prawidłowe działanie Apki Orange nie ponosi odpowiedzialności.

Korzystamy na własne ryzyko.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@klient5 numer jak zarejestrujsze, to w kilka minut, czasami kilka godzin pojawia się na Twoim koncie. Nie trzeba nic robić, aby pojawił siew apliakcji MO. Zgody marketingowe podaje się po przez wysłanie SMS-a  o treści TAK na numer 80290 i nie ważne, że już na poprzednich numerach był przyznany bonus za zgody marketingowe. 

To jest kolejny numer aktywowany na koncie MO. Starter zakupiony z automatu: 

https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/Automat-do-wydawania-kart-SIM-FLEX/td-p/430999/page/2#U438202

Screenshot_20250830_145637_Mj Orange.jpg

_________

* Edycja wpisu - Bartłomiej

• 191
  • 646
  • 4

Wysłałem sms o treści TAK  na wskazany przez was numer i otrzymałem wiadomość.

"Dobra wiadomość! Otrzymujesz bonus 400 GB na 31 dni."

Więc chyba mój starter nie załapał się na tą większa ilość:(

EDIT: Hurra jednak po chwili dostałem drugiego sms-a, że przyznają 600 GB! 🙂

Fajnie, dzięki chłopaki. 

Więc najlepiej nie przez stronę Mój Orange, gdzie nie ma możliwości wyrazić zgód tylko na ten numer, ale przez sms-a.

Co dziwniejsze drugi numer pokazał się na stronie MO, ale w apce go nie widzę.

Mniejsza z tym, nie wiem dlaczego konsultantka nie powiedziała mi, że to takie proste.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

Nie wszyscy konsultanci rozumieją o co chodzi klientowi i nie wszyscy są tam z pasji do pomagania xD

Najlepiej zawsze radzić się fachowców na naszej pomarańczy hehe 

• 191
  • 646
  • 4

Mam jeszcze do was taka prośbę, na głównym numerze (mam ten starter w routerze) mam 120 zł i czy jest możliwość przerzucić te środki na konto tego numeru z tym bonusem 1000 GB. Włączyłbym sobie to przedłużenie na nim do roku czasu tych 1000 GB, bo na głównym musiałbym aktywować NL, ale zupełnie się nie opłaca... jeśli tutaj mam 1000 GB możliwe do przedłużenia na rok.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

@klient5  nie da się przerzucić 

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Usługa Przelew SMS pod dawna nie działa. Musiałbyś zlikwidować ten pierwszy numer wtedy odzyskasz 💯 zł (po pomniejszeniu o opłatę manipulacyjna 20 zł), a następnie będziesz mógł za nie doładować drugi numer.