Ekstra eSIM w Orange Free - nigdy się nie pojawi?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Jak widzisz wszystko zależy od wrażliwości kadry managerskiej i presji zarządu na przychody, zielony jest od tym względem w najgorszej sytuacji, ma najsłabszą infrastrukturę, najgorsze osiągi, nawet milion GB jej nie poprawia, więc musi konkurować czymś innym. Orange jest dosyć cywilizowanym operatorem, przy wszystkich swoich wadach, jego plusy dodatnie przysłaniają plusy ujemne. Inaczej niż u zielonego, gdzie ten sam nomen omen plus dodatni nie jest lepszy niż reszta minusów.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

Dla mnie w OFNK nie powinno nigdy być extra eSIM.

Kogo stać na gadżety tylko z eSIM, to stać i na ofertę, gdzie bezproblemowo działa extra eSIM 

• 869
  • 3023
  • 25

Ja czekam na extra SIM, mogę zapłacić 5, no 10 zł miesięcznie max

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

E-sim w smartwatchach jest coraz popularniejszy i operator łaski nie robi, że udostępnia usługę ekstra e-sim dla watcha 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2453
  • 3

@andrzej1441napisał(-a)

Dla mnie w OFNK nie powinno nigdy być extra eSIM.

Kogo stać na gadżety tylko z eSIM, to stać i na ofertę, gdzie bezproblemowo działa extra eSIM 

i jeszcze początkowo gdy wprowadzano OFnK to był ofertą internetu mobilnego. Później się to zaczęło powoli zmieniać.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21562
  • 62787
  • 860

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 98
  • 285
  • 0

OFnK to skrót od Orange Free na Kartę? Bo zrozumiałem że geneza tej oferty na kartę była właśnie oparta na internecie mobilnym, a to dalej się nie zmieniło, jest ona dla tych którzy chcą mieć tanio i dużo GB, jak chcą i kiedy chcą, czyli chyba dobrze tak? 

• 869
  • 3023
  • 25

Właśnie o to chodzi. Mam kilkadziesiąt TB na karcie w komórce, chciałbym z tego neta korzystać też w domu. Oczywiście mogę robić hotspota lub żonglować kartą między telefonem a routerem, ale nie o to chodzi. Rzecz w tym, by z tego neta móc jednocześnie korzystać na dwóch niezależnych urządzeniach, czy to będzie extra SIM czy esim, mnie to bez różnicy.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1553
  • 5

@ŁebDoInteresów tak zgadza się ta taryfa miałabyć bazą internetu mobilnego tak jak dawny Red bull mobile siema na kartę PL

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

W sumie to nadal OFnK jest bazą internetu mobilnego. Orange nie robi, jak co niektórzy problemów z korzystaniem z sim-a w routerze i są wielosetgigabajtowe pakiety na miesiąc. A problem pojawia się, gdy ktoś chce z tego internetowego orange free korzystać "nieprawidłowo" 😉 w telefonie do rozmów, bo nie ma multisim