Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 32
  • 125
  • 0

Działa mi tylko Google, Youtube i inne usługi Google. Poza tym strony nie działają.

@j131 Twardy reset (do ust. fabrycznych) już robiłem, jak wspomniałem w 1. poście bądź w wątku z forum Google. Niestety nie pomógł.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 470
  • 1296
  • 7

Normalnie ustawiony interek od Orange wygląda tak; informacyjnie

test IPv6.jpeg

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8926
  • 36292
  • 301

Robiłeś czy nie, bez znaczenia, i tak nic nowego nie wymyślę. Sorry.

• 163
  • 545
  • 0

Czyli z tego co rozumiem reset telefonu czy ustawień sieci do fabrycznych nic nie pomógł?. Czy inna karta sim w tym telefonie działa? Jeśli reset do domyślnych nie działa i inna karta oraz inne gniazdo sim bez zmian w najgorszym wypadku usterka hardwarowa modułu GSM, bo wychodzi na to że wszystko robiłeś już co zaleciliśmy i bez zmian.

• 32
  • 125
  • 0

@atlas_cudow @Witam, no więc przetestowałem te ustawienia. Niestety bez rezultatu. Po tym jak okazały się nieskuteczne wprowadziłem nazwę hosta

"8.8.8.8" dla prywatnego DNS, ale tutaj jest haczyk. Kiedy tam wejdę, przycisk "zapisz" jest wyszarzony/nieklikalny. Dlatego musiałem zaznaczyć Automatyczny i wtedy jedynie można zapisać ustawienia prywatnego DNS. Załączam screeny.

Screenshot_20260107-083455.pngScreenshot_20260107-083423.png

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3189
  • 14013
  • 80

@CorvusCoraxW żadnym punkcie nie mówiłem o tym by wprowadzić 8.8.8.8. Tam taka wartość jest niedozwolona.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3012
  • 14305
  • 132

@CorvusCorax Ja bym wyłączył korzystanie z prywatnego DNS, przynajmniej na próbę - to jest DNS over TLS.

• 470
  • 1296
  • 7

Prywatny DNS, żeby reklamy wycinał, chyba najsensowniejsze jego zastosowanie.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3012
  • 14305
  • 132

@jaryn W przypadku OP lepiej aby korzystał z serwerów operatora zanim zacznie coś zmieniać  Lepsza CT niż niedziałający resolver.

• 470
  • 1296
  • 7

@Samotnick Normalnie internet od Orange to się sam ustawia i tyle. APN wskakuje, prywatny DNS wyłączyć i powinien działać.