- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy pojawią się nowe numery telefonów?
Witam.
Ostatnio pojawiły się startery z początkiem numeru 451 bądź 452.
Czy oprócz tych numerów Orange planuje niedługo wdrożyć kolejne nowe numery?
Jeżeli tak to jaki będzie początek tych numerów?
Planuję zmienić numer na nowy i zależy mi na nowym czystym numerze nieużywanym.
Większość jest jednak już używanych.
Pozdrawiam serdecznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej no polecam skorzystać z tych nowych 451 lub 452. W pozwoleniach dla Orange jest jeszcze 453 i 454. Sam zakupiłem kilka starterów 451 i 452.
Numery są mniej więcej od Luty-Kwiecień.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gabriella1 tego nie wie nikt, prócz operatora I to w wąskim zakresie specjalizacji
Trzeba szukać tak jak napisał @Ron
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co mi wiadomo to te 451 i 452 były kilka lat temu w innej sieci i teraz trafiły do Orange. Widziałam te startery w sklepie Żabka, wzięłam jeden i okazało się że był podpięty pod konto na Facebooku.
Chciałam sobie kupić nowy numer i zależy mi na czystym nieużywanym.
Te z początkiem 453 i 454 mogą być faktycznie nowe bo pierwsze o nich słyszę i jeszcze takich nie widziałam.
Ciekawe czy będą jakieś nowe na 5,6, 7 lub 8
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To były 450, nic mi nie wiadomo o numerach 451 i 452, aby były kiedyś w innych sieciach. Moim zdaniem to są całkiem nowe prefiksy. Jedynie jakiś numer mógł być tymczasowym od Lutego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
to sie może zawsze zdażyć. Np. mój brat miał numer nowy ze startera 509 xyy xyz i dostawał smsy z horoskopami zodiakami i inne badziewia to po kontakcie z biurem obsługi mu za free zmienili numer na numer z puli nieużytków
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest taka pula gdzie są tylko nieużywane numery?
Pytam bo właśnie ja mam taką sytuację numer początek - 510 i numer był używany wcześniej bo przychodzą mi jakieś smsy ciągle więc to do poprzedniego właściciela.
Rozmawiałam na czacie z konsultantem to jedynie zaproponowali mi kupno nowego numeru oraz z tego co mówili to jest jedna pula nieużywanych numerów z której dają numery. Tam również są numery które kiedyś były używane więc z tej puli może trafić się taki który miał ktoś już wcześniej.
Chyba nie ma 100% gwarancji że z tej puli dostanie się " czysty" numer? Może mieć jakąś historię już?
Czy jednak większość w tej puli to nowe numery?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też nie to ciekawi. Spotkałam się z zamianą numerów ale to na zasadzie, że system sam proponuję a nie gwarancja, że numer jest czysty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W celu oczyszczenia numeru, warto dotrzeć do serwisów, w których był podany. To trochę mozolna robota i nie zawsze się uda. Miałem kiedyś numer po lekarzu. Pewnie dalej jest podany w serwisie zagranicznej bazy lekarzy. Niestety nie do usunięcia.
Teraz pewnie coraz trudniej trafić na numer, który nic nie ma, tym bardziej, że wracają ponownie do obiegu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@gabriella1 puli z nieużywanymi numerami nie ma w Orange, prędzej w kiosku czy Żabce je znajdziesz 😉
We Flex udało mi się ustrzelić czysty numer, tam zresztą można numer też wymienić na inny.
Z prepaid odchodzę i pozostanę na numerze z FLEX, zero reklam i spamu.
Tak na marginesie... Pula 516XXXXXX jest stosunkowo czysta, chyba że się pecha ma 😎
Jest też inna droga, zakup startera Virgin Mobile czy PLAY i migracja do Orange 😉
- « Poprzedni
- Następny »