- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Znalazłem taką tabelkę.
Faktem jest że kiedyś 300Mb a nawet 400Mb nie było wyjątkiem a ostatnio gdy jest 200Mb to jest ekscytacja a przeważnie jest 100Mb lub mniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest specjalny algorytm na nadajniku, który zapobiega jego przeciążeniu i szybkość internetu spada, może też pojawić się lejek techniczny i szybkość drastycznie spadnie, internet mobilny nie jest z gumy niestety
Poczytaj też o lejku technicznym https://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/orange-blokuje-heavy-userow
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Orange ogranicza szybkość Internetu mobilnego ?
@Zeusek nie, BTS y zawsze mają stały dostęp, tylko niestety rozkłada się na użytkowników zalogowanych. Im więcej ciągną, tym mniej dla pozostałych...
Rośnie liczba zalogowanych urządzeń i transfer w związku ze stale zwiększającą się popularnością streamingu w różnych formach..tabelka to prędkość sci teoretyczne i praktyczne, ale bym tego nie brał jako pewnik i odnośnik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest specjalny algorytm na nadajniku, który zapobiega jego przeciążeniu i szybkość internetu spada, może też pojawić się lejek techniczny i szybkość drastycznie spadnie, internet mobilny nie jest z gumy niestety
Poczytaj też o lejku technicznym https://www.telepolis.pl/wiadomosci/taryfy-promocje-uslugi/orange-blokuje-heavy-userow
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeuseknapisał(-a)Znalazłem taką tabelkę.
Faktem jest że kiedyś 300Mb a nawet 400Mb nie było wyjątkiem a ostatnio gdy jest 200Mb to jest ekscytacja a przeważnie jest 100Mb lub mniej.
Każdy operator monitoruje BTS i ogranicza szybkość internetu, jak jest za duże obciążenie po LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek dodam, że nie sam operator a algorytmy pracy dla każdego BTS-a osobno i w sieci
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też zauważyłem w swojej okolicy że Orange ma słabe prędkości internetu już nawet + potrafi zaskoczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Windowv2 w wolne dni LTE u mnie szybkie, bo większość po światłowodzie w okolicy śmiga 😎
Dni robocze to inna bajka, pewnie młodzi wykorzystują LTE😃
Bo światełko jest powszechne i LTE powinno śmigać 😃
Tak spoglądając w aplikację, to w MO cały czas lejek w trakcie włączenia 😃
Jednak ograniczeń nie mam, szczytowe godziny to 15 MB/s, po 16:00 to już 50Mb/s mam, agregacja pasm w telefonie pomaga, bez niej jest dużo gorzej.