Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co słychać, gdy ktoś, do kogo dzwonię, nie ma zasięgu?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 11
  • 0

A co jest slychac kiedy ktos nie ma zasiegu a ja dzwonie akurat do tego kogos? W sensie co powinno byc słychać?

* Wątek wyodrębniono z tematu Brak zasięgu, informacja dla dzwoniących do mnie "nie ma takiego numeru" - Wiktor

3 ODPOW. 3

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19613
  • 56811
  • 771

Brak zasięgu, informacja dla dzwoniących do mnie "nie ma takiego numeru"

@PlayerOne95 zależy co ma ustawione osoba, do której dzwonisz. Jeżeli jest aktywna poczta głosowa, to dostaniesz komunikat o możliwości pozostawienia wiadomości. Jeżeli brak aktywnej poczty głosowej, to dostaniesz komunikat że numer nie jest poza zasięgiem lub jest wyłączony telefon. Najczęściej jak już numer jest ponownie zalogowany do sieci, to przychodzi powiadomienie SMS-em.

W przypadku, gdy numer na który dzwonisz jest w ofercie FLEX, czasami jest błędny komunikat, że taki numer nie istnieje.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1798
  • 6330
  • 71

@PlayerOne95  wszystko zależy od ustawień numeru u osoby do której dzwonisz. a także i własnych ustawień oraz operatora.

Komunikat w stylu:

Osoba do której dzwonisz jest poza zasięgiem lub ma wyłączony telefon.

Następnie może być połączenie z pocztą głosową jak nie jest wyłączona.

Często od razu otrzymujemy informację o łączeniu z pocztą głosową.

Możliwe i inne przekierowania nie tylko na pocztę głosową, nawet satelitarne.

Przy dzwonieniu na telefon podłączony do routera LTE z wymuszonym tylko LTE będzie słychać u dzwoniącego sygnał zajętości numeru.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2701
  • 11133
  • 108

@PlayerOne95  gdy jest zasięg to jest sygnał i dochodzą wiadomości. Przy braku zasięgu to jak dzwonisz to po chwili odzywa się głos chwilowo abonament jest poza zasięgiem lub ma wyłączona komórkę  albo odzywa się poczta głosowa no i SMS nie dochodzą - tak jak przy wyłączonym telefonie tylko w tym wypadku jest brak sygnału i od razu słychać komunikat

Pozdrawiam 🙂