- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► W temacie uporządkowano wpisy w związku z wyodrębnionym wątkiem: Kontakt z BOK - mail i formularz - Moderator Wiktor ◄
Nie mogę zrozumieć, dlaczego w prepaid nie ma standardowo ruchomej usługi CLIR poprzez kod #31#.
Kiedyś na orange on-line można było samemu to aktywować zmieniając tryb prezentacji nr na permanentny, a teraz kupując nowy starter zastrzeżenie nr kodem #31# nie działa, trzeba kontaktować się z BOK i wtedy włączają tę możliwość. To jakaś paranoja, bo powinno to być dostępne od razu na numerze.
Czy doczekamy się w prepaid w końcu usług zawieszenia poł. oraz poł. oczekujące jak także zarządzanie przekierowaniami na pocztę głosową?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam bez żadnego problemu. Starter ma ponad rok, a dzisiaj przeszedłem do Nowego Mój Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Clir przez kod #31# działa dopiero po kontakcie z BOK
Wypowiem się tylko na temat zastrzeżenia własnego numeru podczas wykonywania połączeń. Jeśli tą usługę masz włączoną, możesz zarządzać nią w ustawieniach połączeń w telefonie. Dla mnie to wygodniejsza opcja, niż wpisywanie nr z prefiksami. Przekierowaniami na pocztę też możesz zarządzać. Jeśli chodzi o połączenia oczekujące jestem za, ale ktoś tu kiedyś tłumaczył, że za duże koszty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jak to się mam do tej odpowiedzi https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Na-karte/thread-id/1862/page/2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Autorowi wątki chodziło o uruchomienie wariantu ruchomego CLIRa bez dodatkowych zleceń na prepaidzie. A tam jest info że trzeba włączyć na BOK. Gdzie jest jakaś sprzeczność?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może ja tego nie rozumiem ale jest tak napisane
Blokadę Prezentacji Numeru (CLIR) w wersji stałej lub ruchomej możesz włączyć (lub wyłączyć):
- Zaloguj się do Mój Orange i wybierz kategorię blokady, Blokada Prezentacji Numeru (CLIR) i wybierz z rozwijanej listy jeden z trzech trybów: permanentny (na stałe), domyślnie bez prezentacji lub domyślnie z prezentacją (wersja ruchoma)
- Zadzwoń do Orange Biura Obsługi Klienta *600 (opłata zgodna z cennikiem)
Blokadę Prezentacji Numeru w wersji ruchomej możesz również włączyć (lub wyłączyć):
- poprzez Twoje Menu *100*#
- wpisując w telefonie krótki kod: *110*30# (aby wyłączyć, wpisz kod *110*30*00# )
- dzwoniąc do Orange Automatycznego Biura Obsługi Klienta pod numer *500 (opłata zgodna z cennikiem)
Po włączeniu usługi w wersji ruchomej samodzielnie decydujesz o tym, kiedy Twój numer ma się zaprezentować osobie, do której dzwonisz. Większość telefonów posiada w menu funkcję, dzięki której można włączyć lub wyłączyć Blokadę Prezentacji Numeru CLIR. Najczęściej w telefonach funkcja ta znajduję się w ustawieniach połączeń i jest określona jako "Wyślij moje ID" lub "Pokaż mój numer"
Jeśli Twój telefon nie posiada takiej funkcji, możesz sterować Blokadą CLIR przed każdym połaczeniem za pomocą kodów:
- jeśli chcesz, by Twój numer nie prezentował się odbiorcy, wprowadź kod #31# i wybierany numer (np.#31#501xxxxxx), następnie zatwierdź przyciskiem połączenia
- jeśli chcesz, by Twój numer pokazywał się odbiorcy, wprowadź kod *31# i wybierany numer, następnie zatwierdź przyciskiem połączenia
- aby sprawdzić, która z powyższych opcji jest włączona, wprowadź kod *#31# i zatwierdź przyciskiem połączenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Piotrekk85, w tym problem, że w każdej innej sieci jest to z góry włączone i kupując starter możesz sobie zastrzec nr kodem #31#, a w Orange trzeba dzwonić do BOK uruchamiając tę usługę, więc chyba jasno napisałam w wątku o co mi chodzi!
Poza tym jak było wcześniejsze orange on-line rok temu to tam można było sobie zdalnie to włączyć, a po zmianie wizualnej orange.pl usunęli tę przegródkę.
Odnośnie poł. oczekującego i zawieszenie poł. to nie przyjmuję do wiadomości, że to nie opłacalne bo skoro tak niszowe marki jak LycaMobile PL i inne prepaid mają tę opcję to nowoczesne Orange powinno mieć już dawno. Brandując ideę na Orange zapewniano nas w reklamach, że Przyszłość jest jasna, przyszłość to Orange! i ówczesna Prezes mówiła, że Orange to prestiż, a to kosztuje dlatego czekam na prestiżowe usługi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Platforma prepaid była zmieniana parę lat temu na nowoczesną, czytałam o tym w ich czasopismach, dlatego mamy dostosowaną platformę dla prepaida.
Zapewniano, że ona pozwoli wprowadzać nowe usługi, promocje, itp.
- « Poprzedni
- Następny »