- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak zasięgu gmina Tereszpol
Hej, chciałem się zapytać czy są prowadzone jakiekolwiek prace nad dostarczeniem zasięgu do gminy Tereszpol (woj. Lubelskie powiat Biłgoraj) Jest tutaj dziura komunikacyjna Orange. Proszę o pomoc. W tej sprawie interweniowała telewizja TVP ale to nic nie pomogło 😞 ...
https://lublin.tvp.pl/35536861/mieszkancy-poza-zasiegiem-sieci-komorkowej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co widzę, prócz dorzucenia LTE 2100 nie ma innych planów rozbudowy w tej okolicy.
Niestety, tak jak wynika też z przytoczonego przez Ciebie reportażu, jest to obszar chroniony, na granicy Parku Narodowego, więc ciężko o nową stację.
Jeśli ktoś z mieszkańców ma odpowiedni teren, zawsze może zgłosić ofertę wynajmu gruntów pod budowę nowego nadajnika, kto wie, może akurat się uda zdobyć zezwolenia.
Ofertę należy wysłać na:
Orange Polska S.A., ul. Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice.
W piśmie powinny się znaleźć:
- adres proponowanej lokalizacji
- imię i nazwisko osoby decyzyjnej
- nr kontaktowy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale nadal ponad 4000 osób ma problem z zasiegiem, nie.mozna wzmocnić sygnału bazowego Panasowka - jest w odległości 4km w linii prostej ? Ps. Na pewno jest tam LTE ? Jutro sprawdzę ale wydaje mi się iż tylko 3g ?
Dzięki za odpowiedź 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na nadajniku w miejscowości Panasówka jest:
GSM900, UMTS900, UMTS2100, LTE800, LTE1800 i planowane LTE2100.
Co do zwiększenia mocy to o to jeszcze trudniej zrobić, niż postawić nowy nadajnik. W Polsce mamy bardzo restrykcyjne normy dotyczące PEM. Są plany zwiększenia dopuszczalnego poziomu promieniowania, ale do tego czasu, każde "podkręcenie mocy" wiąże się koniecznością uzyskania mnóstwem zezwoleń i przeważnie protestami środowisk anty-GSM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
😞 szkoda, nadal bez zasięgu 😞 tyle osób wykluczonych cyfrowo, zapytam jeszcze, w gminie Tereszpol światłowód został tylko doprowadzony do 30% miejscowości czy są jakiekolwiek szanse na dalszy rozwój?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety w Gminie Tereszpol nie można uzyskać żadnych precyzyjnych informacji o budowie światłowodu a sprawa ciągle "wisi w powietrzu", czy ewentualnie można zgłosić to gdzieś wyżej? Jest 2019r. a Gmina Tereszpol jest wykluczona cyfrowo 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wypełniałem, ja i moi znajomi, już dawno... Nie jestem członkiem samorządu, jest tam wiele starszych osób i jak widać im internet nie jest potrzebny a cierpią mieszkańcy 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1