- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam zamiar przenieść numer do Orange na kartę i skorzystać z promocji na darmowy pakiet 1000 GB za zgodę na otrzymywanie informacji o promocjach. W wątku opisującym promocję (https://nasz.orange.pl/t5/Oferty-polecane-przez/Przenie%C5%9B-numer-do-Orange-na-kart%C4%99-i-zyskaj...) jest mowa o "1000 GB na 93 dni" natomiast w regulaminie „Bonus za przeniesienie numeru do Orange na kartę” jest zapis, że uczestnik promocji otrzymuje "(...) przedłużenie ważności konta głównego i bonusowych gigabajtów o 1 rok od aktualnej daty ich ważności (...)".
To jaka jest w końcu ważność tych 1000 GB? 93 dni czy rok?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przenosiłem dwa numery w tej promocji i po aktywacji jest od razu roczna ważność na przychodzące i miesięczna na wychodzące, a dalej...
1) na pierwszym wysłałem sms-a natychmiast po aktywacji numeru tymczasowego - dostałem od razu 1000GB z miesięczną ważnością GB i połączeń wychodzących (i rok na przychodzące), po przeniesieniu numeru docelowego musiałem przez czat poprosić o ustawienie rocznej ważności.
2) tym razem poczekałem na przeniesienie numeru docelowego i po aktywacji już na nim wysłałem sms-a, dostałem od razu 400GB ważne miesiąc (tak samo wychodzące), dopiero po kontakcie przez czat (24 godziny po wysłaniu sms-a) uzyskałem brakujące 600GB i roczną ważność.
Z tego co piszą inni to historie są przeróżne, wszelkie warianty. być może komuś nawet udało się uzyskać wszystko bez konieczności kontaktu na czacie ale są też tacy, którzy musieli reklamacje pisać.
A te 93 dni to było w poprzednim regulaminie, który był ważny do 30 września. Od 1 października jest ważność roczna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bonus za przeniesienie numeru - ważność GB
100 za zgody marketingowe jest na 3 miesiące, Na rok jest 12 paczek gb z pakietu. Pod warunkiem utrzymania pakietu No limit.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@serial-tv po przeniesieniu numeru do Orange dostajesz ważność konta głównego na rok, natomiast pakiet 1000 GB dostajesz po aktywacji promocji za zgody marketingowe ważne 93 dni. Wysyłasz SMS o treści TAK na numer 80290. Potem przychodzą dwa pakiety, jeden o wielkości 400 GB, za chwilę nadtępny na 600 GB i czas eażności ustawia się na 93 dni.
Można jeszcze GB wydłużyć aktywując pakiet NL, SMS o treści START na numer 811, wtedy pakiet GB wydłuży się o jeszcze jeden miesiąc.
Pamiętaj tylko, że aktywacja NL uruchomi wersję cykliczną za 35 zł, więc jak do miesiąca go nie wyłączysz, a będą środki na koncie, to z automatu się odnowi na kolejny miesiąc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zostawmy promocję „7800 GB ekstra przez rok”, ona ma odrębny regulamin i na razie mnie nie interesuje.
Wracając do sedna, promocja „Bonus za przeniesienie numeru do Orange na kartę” opisana regulaminem (https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/127436/e739bfe2-ceca-40ef-8e88-e70388206a1b) nie mówi nic o 93 dniach.
Punkt 1. regulaminu mówi o wysłaniu SMS i przyznaniu bonusa zwanego „Przedłużenie ważności konta głównego i GB” w cenie 0 zł i otrzymaniu "przedłużenie ważności konta głównego i bonusowych gigabajtów o 1 rok od aktualnej daty ich ważności".
Jeśli doładuję konto za 5 zł i to ważność tych środków będzie 2 dni. Zgodnie z pkt. 1 - 1000 GB ważne jest tyle, ile środki na koncie głównym, czyli przyjmijmy że 2 dni. Następne zdanie mówi o przedłużeniu o rok względem aktualnej daty ważności, czyli rok + 2 dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wg zapisów cytowanego regulaminu tak to powinno działać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przenosiłem dwa numery w tej promocji i po aktywacji jest od razu roczna ważność na przychodzące i miesięczna na wychodzące, a dalej...
1) na pierwszym wysłałem sms-a natychmiast po aktywacji numeru tymczasowego - dostałem od razu 1000GB z miesięczną ważnością GB i połączeń wychodzących (i rok na przychodzące), po przeniesieniu numeru docelowego musiałem przez czat poprosić o ustawienie rocznej ważności.
2) tym razem poczekałem na przeniesienie numeru docelowego i po aktywacji już na nim wysłałem sms-a, dostałem od razu 400GB ważne miesiąc (tak samo wychodzące), dopiero po kontakcie przez czat (24 godziny po wysłaniu sms-a) uzyskałem brakujące 600GB i roczną ważność.
Z tego co piszą inni to historie są przeróżne, wszelkie warianty. być może komuś nawet udało się uzyskać wszystko bez konieczności kontaktu na czacie ale są też tacy, którzy musieli reklamacje pisać.
A te 93 dni to było w poprzednim regulaminie, który był ważny do 30 września. Od 1 października jest ważność roczna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniosłem numer, wysłałem zgodę i otrzymałem od razu 1000 GB, ale ważnych tylko miesiąc...
Po 24h napisałem na czacie prośbę o przedłużenie ważności zgodnie z regulaminem. Trwało to może pół minuty bez zbędnego tłumaczenia i pakiet internetu został mi przedłużony o rok. Fajnie, jednak szkoda, że nie dzieje się to automatycznie.