Bonus internetowy za doładowania. Dlaczego mam czterokrotnie większy bez niczego?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 879
  • 3070
  • 27

Bonus internetowy za doładowania. Dlaczego mam czterokrotnie większy bez niczego?

@nexus63napisał(-a)

Tak mam starter promocyjny kupiony na stronie Orange. Tylko, że mam go od ponad roku a ten rzekomy błąd pojawił się ok 10 dni temu i jakoś przez ponad rok rozliczanie i wskazywanie bonusowych gb odbywało się prawidłowo a wykonywałem doładowania co miesiąc. 

Czy Orange opublikował gdzieś komunikat na temat tego błędu czy nieprawidłowości? no nie znalazłem, czy konsultant miał taką świadomość czy wiedzę? no nie miał, więc te powyższe wypowiedzi to są z Waszej strony jakieś spekulacje... Piszecie o kodach, aplikacji a napisałem na początku, że stan konta sprawdził konsultant (nie ten od czarnej magii tylko od Orange) i stwierdził, że jest wszystko w porządku, że jest tyle co jest.

Jak nie wierzysz, to sam sprawdź. Zobacz, ile masz obecnie transferu. Pobierz ten plik 1GB https://ash-speed.hetzner.com/1GB.bin Sprawdź ponownie, ile masz transferu. Zobaczysz, czy zjadło ci 1GB czy 4 GB.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 19
  • 48
  • 0

A konsultant to na podstawie czego to sprawdza? (bo raczej nie MO) A gdzie jest oficjalny komunikat Orange na temat tego zawyżania? I prawie dwa tygodnie tego zawyżonego wskazywania to to jest chwilowe?

A to Wam wszystkim zawyża 4 krotnie?

Mam rozumieć, że teraz mam też zużycie 4 krotnie większe niż faktyczne?

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3020
  • 14366
  • 133

@nexus63 Na dwóch starterach promocyjnych (i tylko na takich), które posiadam także mam czterokrotnie więcej GB.

• 19
  • 48
  • 0

1. wszyscy dawali tzw. dobre rady jak i gdzie sprawdzić ilość internetu na koncie chociaż nie o to pytałem w głównym poście

2. wszyscy wykazywali, że są mądrzejsi od konsultanta, który nie wiedział, że jest błąd techniczny a oni tę wiedzę w znany sobie tylko sposób posiedli 

3. jeżeli konsultant wiedział, że jest błąd techniczny (systemowy) to celowo to zataił i nie poinformował, że zużycie transferu będzie także odliczane czterokrotnie 

4. rzeczywiście odlicza czterokrotne zużycie

5. i nie będzie tu rozwiązania bo wszyscy łącznie z konsultantem, niestety nie dawali jednoznacznej odpowiedzi (żeby nie przypuszczać, że mataczyli i nawet brak odp. jest czy nie ma tego oficjalnego komunikatu Orange na ten temat?)

@ŁysaKaszankaINC (ja nigdzie nie pisałem w co ja wierzę...) czyli przyznajesz, że konsultant celowo wprowadził mnie w błąd?

6. świeżo po czacie... połączyli mnie z jakimś prawdziwym konsultantem od spraw technicznych i co? powiedział-napisał , że pierwszy raz się z czym takim spotyka i nie wie o żadnym błędzie technicznym w MO, o którym to wszyscy w tym wątku pisali

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2193
  • 7888
  • 89

@nexus63 Nie reklamuję rzeczy na których nie tracę.

Skoro uważasz na podstawie wskazań z MO, że jest 4 krotnie większe zużycie GB niż zużywasz to złóż reklamację, ale taką z nadanym numerem, aby otrzymać pisemną odpowiedź na email.

Raz składałem reklamację o braku informacji o zamrożonych GB w NL na stronie www MO w miejscu w którym powinna być. Po odpowiedzi wiem, że do informacji w MO należy podchodzić z rezerwą.

Tak przy sierpniowej kilkudniowej promocji 1000GB za zgodę podałem screen ze stanu nr 453 xxx xxx --post ze screenem-- 

obecnie stan wygląda następująco:

453_01-23-2026_01.png

oczywiście nie reklamuję tych wskazań MO.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 879
  • 3070
  • 27

Kolega @nexus63 chyba lubi trolling. Krótkiego kodu nie użył. Paczki 1GB nie pobrał. Zamiast tego doszukuje się spisku, że oto Orange wieo błędzie, ale celowo się nim nie chwali i każe konsultantom kłamać w tej sprawie. Tymczasem firma, jak większość korpo to tysiące procesów pionowych i poziomych oraz uwarunkowań zewnętrznych o różnych priorytetach, stąd duża inercja. Obiektywnie prawda jest jedna.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9026
  • 36710
  • 303

@nexus63napisał(-a)

...te powyższe wypowiedzi to są z Waszej strony jakieś spekulacje... 

To o co ci właściwie chodzi? To forum samopomocowe, czego oczekujesz od nas i czemu nas obrażasz skoro próbujemy ci pomóc? Nie wierzysz w nasze spekulacje to sobie sam sprawdź. 

• 19
  • 48
  • 0

Rzeczywiście macie tutaj rację - jest to BŁĄD - ni z tego ni z owego po ponad roku prawidłowych wskazań jest 4 krotnie zawyżone wskazanie ilości bg w pakiecie bonusowym i tak sprawdziłem ilość zużytych gb też jest 4 krotna.

Zdaje się , że już to napisałem w poprzednim poście w miarę jasno. 

I nie ma tu podstaw do jak ktoś sugeruje reklamacji, już jedni drugim sobie zaprzeczacie...

I pisałem, że dwoje już, konsultantów twierdzi , że jest wszystko w porządku a trzeci techniczny , że pierwszy raz widzi taki błąd a Wy twierdzicie, że jest to powszechnie już znane. 

I nie powołuje się na MO tylko na informacje od konsultanta (oni to sprawdzają w MO??)

I nie potrzebuje info jak sprawdzić ile jest tylko dlaczego konsultanci mówią co innego? i nie wiedzą o tym o czym Wy wiecie?

• 19
  • 48
  • 0

@ŁysaKaszankaINC  nie miałem zamiaru jeszcze bez sensu tracić 1GB na to co sam już podejrzewałem i o czym się przekonałem...

na *500 podaje prawdziwy stan konta ale na *100, że jest brak środków

Tyle, że mi nie chodziło o to jak sprawdzać ilość (pamięć jeszcze mam) jak z 1Tb się robi 4 to wiadomo, że coś nie tak.

cyt."oto Orange wieo błędzie, ale celowo się nim nie chwali" spiskiem bym tego nie nazwał ale tak - celowym wprowadzaniem w błąd użytkownika

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3156
  • 16677
  • 84

@nexus63 jeśli się śledzi stan usług, to anomalie nie straszne, to jest pułapka dla laika, pewnie nie jeden się złapie 🤔

Sam na bieżąco kontroluje stan usług Orange i odpinać na razie jest ok 😎