Nie można wyświetlić tego widżeta.

Bonus 1000GB za przeniesienie numeru do Orange na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19911
  • 57544
  • 783

@cryptoman44 dowolny starter z oferty Orange na kartę, natomiast cena startera nie może przekraczać 15 zł. Najczęściej startery są w cenie 5 zł.

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 19
  • 48
  • 0

Dzięki za uściślenie.... Niestety u mnie każda odpowiedź generuje kolejne pytania 😉

Na przykład czy mogę to działać z tą podmianą karty już na tymczasowym numerze ? Kupiłem starter ważny do końca roku 2025 i karta z wyglądu niby jest jak te starsze. Ciekawy jestem czy moje urządzenie ją obsłuży. ...No ale piszą nie wkładaj do telefonu przed operacją. ...to czekam. Czy to działa od razu na nowej karcie ? bo nie chcę zakłócić procesu przenoszenia numeru. W ogóle to miał się zadziać w nocy a wciąż jest numer tymczasowy .

• 19911
  • 57544
  • 783

@cryptoman44 nigdy nie próbowałem wymiany karty SIM na numerze, który jest w trakcie przenoszenia. Uważam, że lepiej poczekać, aż zostanie przeniesiony numer docelowy. Na kiedy masz datę przeniesienia?

• 19
  • 48
  • 0

No właśnie nie mam. Złożyłem kwity w salonie wczoraj.  Dostałem tylko powitanie od Orange oraz info od Play że  otrzymali  od Orange informację że chcę się  od nich wynosić.

przyjęte : .11.12.2024; status : zakończone i żadnych innych danych w statusie zamówienia

• 19911
  • 57544
  • 783

@cryptoman44 ale to klient ustala datę przeniesienia. Najczęściej jak klient nie przekaże żadnej informacji o dacie przeniesienia, to ustalane jest w trybie 24 godziny. Jeśli wczoraj wniosek o przeniesienie był składany po południu, to dziś po północy numer powinien zostać przeniesiony. Zawsze możesz podpytaćo datę przeniesienia na infolinii. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 472
  • 1895
  • 8

Ludzie na różnych forach piszą, że od wczoraj przy wysłaniu sms-a na 80290 na przenoszonych numerach dostaje się nie 1000 GB a 1600 GB... Tak czytam te regulaminy i mam wątpliwości czy to było zamierzone działanie Orange czy jakiś błąd systemowy? Podobno to działa do 15 grudnia...

• 19911
  • 57544
  • 783

@Ianus72 być może jest jakiś błąd, bo zbiegły się dwie promocje. 1 000 GB za przeniesienie numeru i 1 000 GB za zgody marketingowe. Po przeniesieniu numeru i uruchomieniu zgody marketingowej, przyznawany jest pakiet 400 GB, a następnie za chwilę wpada pakiet 600 GB, co daje razem 1 000 GB. Ponieważ obecnie jest promocja 1 000 GB za zgody marketingowe zmienione z 400 GB dla numerów będących już w Orange, więc pewnie promocje się kumulują i wpada dodatkowe pełne 1 000 GB za zgody marketingowe + 600 GB jako dopełnienie 400 GB za przeniesienie numeru, co daje razem 1 600 GB. Podejrzewam, że to właśnie tak wygląda. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1814
  • 6383
  • 71

@Ianus72wszystko zgodnie z regulaminami.

600GB z przedlużeniem na rok dostaje się dodatkowo za przeniesienie po wyrażeniu zgody. Same zgody mają swoje własne niezależne bonusy.

• 19
  • 48
  • 0

Ustaliłem w salonie podczas przenoszenia kolejnego numeru że data jest na jutro 🙂 Zatem jutro zawalczę z samodzielną zmianą karty SIM.

....Oj nie lubią u mnie w salonach przenoszących numer na kartę . Dopytują dlaczego właśnie tak i zaprzeczają istnieniu takich bonusów 😉

• 19911
  • 57544
  • 783

@cryptoman44 bo salony mają słabą prowizję lub nie mają wcale za przeniesienie numeru do oferty na kartę. Na forum pojawiały się tematy o salonach odmawiających przyjęcia wniosku o przeniesienie numeru do oferty na kartę. Z abonamentu są lepsze prowizje.