Nie można wyświetlić tego widżeta.

Bonus 1000GB za przeniesienie numeru do Orange na kartę

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 46
  • 0

Jestem tutaj nowy więc witam serdecznie wszystkich. Trafiłem tutaj zakładając konto na Orange. Aktywowałem promkę już na tymczasowym numerze ...ale mam też pytania:

1) Czy orientujecie się może czy można skorzystać z tej promki i bonusów na 2 kartach SIM? Na stronie nasze orange z tekstu wynikało mi że tak :"skorzystać może jeden raz na jeden numer"....w regulaminie chyba nic nie znalazłem.

2) Czy spotkaliście się z urządzeniem (chińskie autoplay) które nie obsługuje jakiejś karty SIM ....inne obsługuje ale tej z orange akurat nie chce ...?

_______

* Wpis wydzielony z Bonus 1000GB za... jako nowy temat - Bartłomiej

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19820
  • 57373
  • 782

@cryptoman44 nie dostaniesz starszej karty SIM. Ewentualna wymiana tylko na najnowsze, ale pamiętaj, że wymiana karty SIM jest płatna.

Można też samodzielnie dokonać wymiany, taniej wyjdzie jak w salonie, ale poprzednia karta SIM musi działać, bo do samodzielnej wymiany potrzeba odebrać SMS-a. Informacje o samodzielnej wymianie karty SIM:

https://www.orange.pl/omnibook/samodzielna-wymiana-karty-sim

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

27 ODPOW. 27

• 19820
  • 57373
  • 782

@cryptoman44 promocja dotyczy nowego aktywowanego numeru, więc jak aktywujesz kolejny nowy numer, to również na nim aktywujesz promocje i na każdym kolejnym numerze aktywowanym w Orange.

• 18
  • 46
  • 0

Dzięki za potwierdzenie . Nie wiem co zrobić z tą kartą .... Czy Orange wymieni mi ją na.....(chyba starsza jest potrzebna ) ?

• 19820
  • 57373
  • 782

@cryptoman44 nie dostaniesz starszej karty SIM. Ewentualna wymiana tylko na najnowsze, ale pamiętaj, że wymiana karty SIM jest płatna.

Można też samodzielnie dokonać wymiany, taniej wyjdzie jak w salonie, ale poprzednia karta SIM musi działać, bo do samodzielnej wymiany potrzeba odebrać SMS-a. Informacje o samodzielnej wymianie karty SIM:

https://www.orange.pl/omnibook/samodzielna-wymiana-karty-sim

• 18
  • 46
  • 0

Bardzo Ci dziękuję za tego linka..... Czyli teoretycznie jest szansa że przy samodzielnej wymianie kupię jakiś starszy typ karty ? W jaki starter celować ? żeby był stary 😉 Może gdzieś jakiś zleżały się trafi w jakimś sklepie GS w Pcimiu dolnym .;)

Karty z tego co widzę starsze mają o jedną "linię"-  styk więcej ....i prawdopodobnie on jest potrzebny mojemu urządzeniu.

Jeśli takiej nie trafię to cały mój plan z netem w aucie .....

• 19820
  • 57373
  • 782

@cryptoman44 startery mają datę ważności maksymalnie trzy lata, więc trudno będzie znaleźć starszy niż rok, dwa. Jeżeli trafisz po dacie ważności, to nawet go nie użyjesz. 

• 18
  • 46
  • 0

Z jednej strony nie pocieszasz 😉 ....ale z drugiej trzy lata to długi okres .... nie wiem kiedy ta zmiana nastąpiła. Może nie tak dawno . Niedawno zamówiłem sobie z AERO 2 i jest jeszcze w takim typie jak te stare i  śmiga na moim ustrojstwie chińskim....Chyba że znasz jeszcze jakieś inne rozwiązania takiego problemu...

...No nic będę  poszukiwał w kierunku tej samodzielnej zmiany karty. Znajdę gdzieś chyba jakąś historię ofert na kartę i popatrzę w co celować żeby było starsze. W każdy razie dziękuję za szybką i konkretną pomoc, której dawno na forach nie spotkałem .

• 19820
  • 57373
  • 782

@cryptoman44 poszukaj na poczcie. W moim miasteczku właśnie na poczcie mają najstarsze karty SIM, ale uważaj, bo mogą mieć przeterminowane.

Na tym forum sporo jest osób chętnych do pomocy.

Pisz i dopytuje, na pewno ktoś podpowie, pomoże 🤗

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 446
  • 1817
  • 8

@cryptoman44Może spróbuj z kartą SIM z nju? Jak zadziała to bez problemu przejdziesz z nią potem do Orange.

• 18
  • 46
  • 0

Czyli to może być "Dowolny starter o wartości nie wyższej niż 15 zł " z jakiejkolwiek sieci ?Bo tak jest napisane pod powyższym linkiem ...ale założyłem że chodzi o starter z Orange ...