- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na liście włączonych usług pojawiła się blokada RCS. O co w niej chodzi? Po co Orange to wprowadziło?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od poniedziałku wchodzi RCS świadczony bezpośrednio przez Orange i jeśli nie chcesz tej usługi, np. by nie musieć płacić za transmisję danych, możesz ją sobie zablokować. Jest to lepszy poziom kontroli niż suwak w aplikacji, który może się niepostrzeżenie włączyć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
@krycek wprowadzili ją dlatego, że RCS wymaga dostępu do internetu, więc muszą dać wybór, czy włączyć, czy nie. Przepisy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od poniedziałku wchodzi RCS świadczony bezpośrednio przez Orange i jeśli nie chcesz tej usługi, np. by nie musieć płacić za transmisję danych, możesz ją sobie zablokować. Jest to lepszy poziom kontroli niż suwak w aplikacji, który może się niepostrzeżenie włączyć...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
Pełna integracja z wiadomościami sms i przesyłanie plików multimedialnych do 100 MB z pełną kontrolą ich odczytu
To ma oznacac że teraz już nie tylko sms reklamowe ale całe filmiki i tym podobne miałyby wpadać na telefon?
nie widzę w opcjach sms możliwości wyciszenia rcs więc albo wyciszam wszystkie sms (czego nie chce) albo zbieram wszystko co przyjdzie jako reklama
mozliwoaci zablokowania tylko rcs od numerów spoza listy kontaktów też nie widze
no i za żadnego powodu do przejścia ze starego sprawdzonego komunikatora na rcs też nie widzę
ps
na liście usług mam ją zablokowaną już dużo wcześniej od czasu konfiguracji numeru w Oranie (w aplikacji jest widoczna data włączenia tej blokady) więc nie jest to ostatnio wprowadzona nowość
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
@jawwa2026 Wszystko to o czym piszesz możesz sobię włączyć / wyłączyc z poziomu telefonu dla danego kontaktu. Możesz też ograniczyć wielkość odbieranych plików itp... Całkowicie RCS też możesz wyłączyć z poziomu ustawień wiadomości....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
Ustawienia zależą od konkretnego telefonu
w aplikacji mój Orange widzę że wyłączyłem RCS zanim zmieniłem telefon na taki który już ma wersje OS która wspiera RCS bo poprzedni system byl za stary na to
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
Eee chyba nie. Przecież to sieci w aplikacji Google Wiadomości. Każdy ma mniej więcej taką samą aplikacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
Ja w ogóle nie mam Google wiadomości tylko zwykłe wiadomości sms i iMessage
sprawdziłem teraz:
ios 27, mogę zintegrować inne komunikatory ale RCS natywnie nie ma y ustawieniach. Wogole nie ma takiego skrótu w ustawieniach systemu
poptzedni telefon wygole nie obsługiwał RCS
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Blokada RCS
Aaa hah. Bo ty mówisz o iPhone. No użytkownicy tego typu wynalazków muszą mieć twardą skórę. Nawet ich podziwiam, że na własne życzenie wykluczają się technologicznie. Ale to wasz wybór.... 🙂
- « Poprzedni
- Następny »