Bezpieczne dziecko w sieci nic nie włączałam

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 178
  • 619
  • 1

@ŁysaKaszankaINC chyba tak, bo ja zglosiłam przypadkowo bo moj tel.zasugerował po banie. Oczywiscie przyszlo pozniej ta wiadomosc niż bezpośrednio po blokadzie.

• 178
  • 619
  • 1

Usługa została dezaktywowana a konto usunięte. Niemniej jednak Orange zaprzeczył by robili takie rzeczy a obsluga Bezpieczne dziecko w sieci napisała dwa razy ze sama ją aktywowałam podając godzinę choć to jest całkowita nieprawda.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2191
  • 7157
  • 71

@Lilienne  A jak ma się godzina aktywacji do momentu w którym oznaczyłaś wiadomość jako spam?

• 178
  • 619
  • 1

@spiro nijak. Podobno o 6:57 rano czy jakoś tak i to dzień po tym jak oznaczyłam jako spam w okolicy 12:30 dnia poprzedniego (tak mi się wydaje o ile dobrze pamiętam).

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 16
  • 0

Dzis pobrało mi 12 zł za to samo. Nie zamawiałem i włączałem. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2315
  • 8544
  • 94

Temat wraca.

Najprościej nie wyłączać moźliwości płatnych usług tylko ustawić limit nawet na 0 zł.

W razie potrzeby kwotę limitu można zmienić i ta zmiana szybko jest aktywowana.

Włączenie płatnej usługi po jej całkowitym wyłączeniu trwa zdecydowanie dłużej i ustawia chyba domyślny limit 70 zł na początek.

Nie wiem jak działa bezpieczne dziecko.

Programowo to na telefonie dziecka próbowałbym aktywować podając numer opiekuna

Na numer opiekuna powinien zostać wysłany SMS.

Dopiero pozytywna odpowiedz na SMS w postaci numeru dziecka aktywowałaby usługę na numerze opiekuna.

System powinien sam zweryfikować numery i dopiero wtedy próbować aktywować usługę na telefonie opiekuna.