Dzień dobry,
jestem nowym użytkownikiem Orange. Wczoraj przeniosłem numer i włączyłem w swoim telefonie na kartę usługę "Bez limitu za 25 zł/mies." i mam do niej parę pytań.
1. Czy w ramach rozmów i smsów do wszystkich sieci są też liczone rozmowy w ramach Unii Europejskiej? Wyjeżdzam niedługo na 2 tygodnie i nie wiem czy powinienem doładować konto, czy mogę do Polski dzwonić normalnie w ramach posiadanego pakietu.
2. W ramach tego pakietu w UE jest ok 2 gb internetu. Gdy wykorzystam te 2 gb, to zaczyna pobierać opłaty za dalsze korzystanie, czy po prostu transfer jest wolniejszy?
3. Gdyby te 2 gb to było dla mnie za mało, to czy mogę jednorazowo dokupić trochę transferu? Jeśli tak, to jak to włączyć i ile by to kosztowało?
Pozdrawiam
tu może zajdziesz odpowiedź na pytanie bo jak nie mylę się wystarczy włączyć roaming chyba że już masz włączony .
https://gsmonline.pl/artykuly/orange-na-karte-no-limit-jak-aktywowac-1
Bardzo wam dziękuję za odpowiedzi. Chciałem się jeszcze tylko o jedną rzecz dopytać. W jaki sposób sprawdzić ile internetu mi jeszcze pozostało do wykorzystania w UE z tych 2,09 gb?
I jeszcze czy dobrze rozumiem, żeby dokupić dodatkowy internet w UE muszę dokupić normalny krajowy pakiet jednorazowy i wtedy będę mógł korzystać z limitu UE w ramach tego pakietu?
Pozdrawiam
Wg mnie najlepiej to sprawdzać w mój Orange w przeglądarce. Widoku musi być jak na zdjęciu. Jeśli jest inaczej, to masz starą wersję - wtedy warto rozważyć migrację do nowej wersji serwisu.
Alternatywnie można sprawdzać w aplikacji mobilnej mój Orange ale dane są z opóźnieniem sporym.