- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 miesiace za 0 po przejsciu do OFnK
Czyli rozumiem ze jedyna opcja 3 mc za 0 to zgody? Jeśli tak to nie ma tematu. Zostanę przy 1 mc. Opcja 3 mc ze zgodami do bani i bez sensu ze ją reklamują ze za przejscie jest 3 mc za zero. Zawsze jakieś badziewne kruczki prawne.
@arthur faktycznie tak jest ze natężenie spamu spada ale to wciaz kilka niechcianych wiadomosci na tydzien po 10 miesiacach o rozpoczecia tego problemu.
@Glut nie po to z czegoś korzystam by bawic sie w jakies ustawienia na kazdym telefonie do ktorego wkladam karte sim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Niechciane wiadomości tzn sms? Nie przypominam sobie żebym w ogóle dostawał sms reklamowe spoza orange poza jednym zainfekowanym numerem dręczonym przez egzekutorów długów. Jeśli numer jest podawany przy działalności gospodarczej do rejestru to może być pozyskany przez firmy zewnętrzne
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur co wiecej zaznaczyłam tylko jedna niezbedna zgodę wtedy. Do czasu gdy miałam brak decyzji w MO nic sie nie działo. Potem notorycznie wiadomosci od Lokalizator, Bezpieczne dziecko w sieci. Minumum 1 dziennie.
Czyli opcja 3 miesiace to tylko za wyrazenie zgod. Ok, mozna uznac wiec za rozwiazane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Lokalizator to chyba od Orange? Na tylko jeden z numerów ofnk też dostaję co jakiś czas sms od Lokalizator. Nie wiem "jak to się włączyło", a tym bardziej nie wiem jak to wyłączyć i mnie to irytuje.
Ale podsumowując - wyrażenie zgód marketingowych w zamian za taki prezent a później wyłączenia ich wg mojego doświadczenia nie skutkuje trwałymi szkodami w postaci ściągnięcia na siebie spamu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur Za marne 70 zł nie ma co ryzykować😉 To moja opinia, ktoś kto chce proszę bardzo. Lokalizator z tego co widze to chyba poklosie wyrazenia zgody na kontakt od Orange za pomocą drogi elektronicznej (email, sms). Lub zgoda na kontakt w celach obslugowych. Jedyna jakiej nie wyłączyłam w obawie gdyby Orange stwierdzil ze dezaktywacja numeru za brak zgody na obsługę przez Orange. Juz kiedys taka interpretacja u innego uslugodawcy spowodowala skasowanie uslug.
Byłam w Orange i dostalam informację ze to nie oni a inna usługa xD. Np. Bezpieczne dziecko w sieci ma osobne numery kontaktowe i bok. I zawsze jest zgrzyt miedzy nimi jak cos nie tak. Jeden obrzuca drugiego odpowoedzialnoscia lub mnie. Nie jestem jedynym przypadkiem. Sa osoby co maja abonamet i nawet tego nie zauwazaja tylko placą a potem sie okazuje ze na fakturze jest jakas usluga co nie zamawiali
Potem wmawianie ze to ja sama aktywowalam ehhh rece opadaja. W moim przypadku skonczylo sie bez oplat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Liliennenapisał(-a)Lokalizator z tego co widze to chyba poklosie wyrazenia zgody na kontakt od Orange za pomocą drogi elektronicznej (email, sms). Lub zgoda na kontakt w celach obslugowych.
To chyba zbyt proste wytłumaczenie 😉 Mam to tylko na jednym numerze, a później wszystkie zgody włączałem i wyłączałem na kolejnych, które aktywowałem, albo przenosiłem i spamu od lokalizatora jednak nie dostaję, a na ten jeden już tak mimo odznaczenia zgód
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur a zgoda na doliczanie do rachunku? Tę trzeba dezaktywować dla każdego numeru osobno. Nie dziala z automatu dla wszystkich. Ewentualnie coś w uslugach z uslugami premium.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Lilienne Tak, zgodę na doliczenie do rachunku dezaktywuje się, ustala dla konkretnych numerów z osobna
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur też musze wiec zobaczyc jaka jest roznica na numerach gdzie dostaje Lokalizator wzgledem tych co nie. Jak znajde to napisze Ci.
Na jednym z urzadzen dodalam Lokalizator do spamu i juz nic nie przyszlo od 30 stycznia, przyszedl za to podobny od Lokalizuj 😆
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli chodzi o spam za wyrażenie zgód na komunikacje handlową to również nic nie mam.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »