3 miesiace za 0 po przejsciu do OFnK

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 260
  • 932
  • 1

Witam,

Mam pytanie do bardziej obeznanych w zmianie taryf i przechodzeniu od innych operatorów ode mnie. Moje wszystkie numery są w OFnK. Otóż ostatecznie numer z T Mobile został przeniesiony do OFnK z zachowaniem okresu wypowiedzenia 30 dniowym. Pytanie czy aby uzyskac 3 miesiace za darmo muszą byc wyrazone zgody marketingowe? Myślalam że po przejsciu z automatu dostanę 3 mc za 0?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 876
  • 5243
  • 38

@Lilienne Muszą być wyrażone zgody. Ostatnio przenosiłem 2 numery do ofnk i przechodziłem ten proces jak po darmowym miesiącu chciałem mieć kolejne 3 za free z oferty dla przeniesionych numerów. Zawsze można wyłączyć zgody i mam wrażenie że z czasem numery z wyłączonymi zgodami są zapominane przez telefonicznych spamerów 

Obraz 23.08.2026, godz. 10.00.png

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 ODPOW. 20

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2588
  • 12211
  • 75

@Lilienne  muszą być wyrażone. Później zawsze możesz cofnąć.

Screenshot_2026-08-23-09-42-21-158_com.brave.browser.jpg

• 260
  • 932
  • 1

@Glut uwierz cofnęłam a to cos nadal przychodzi i dzwonią więc nie chce się w to bawić juz składalam zgloszenie reklamacyjne ale niekumaty czlowiek w salonie raz ze złożył je na niewłasciwy numer inny z moich 10 niz ten co zgłaszałam to jeszcze przez to zmieszało mi sie sortowanie w MO.

• 2588
  • 12211
  • 75

@Lilienne  zawsze możesz włączyć filtr antyspamowy w telefonie i spokój. Na takie pomieszanie czasem pomaga wyczyszczenie i przeinstalowanie apki.

• 260
  • 932
  • 1

Nie działa. Oznaczenie wiadomosci jako spam właczylo mi usługe bezpieczne dziecko w sieci automatycznie i natrudziłam się by to usunać. Moja reklamacja skonczyła się tym że wmawiano mi że ja aktywowałam ją osobiscie z telefonu. Poza tym 70 zł nie jest warte pozniejszych problemow z

Wiec jesli 3 miesiace po przeniesieniu numeru jest tylko za wyrazenie zgod zostane przy 1 miesiacu

• 2588
  • 12211
  • 75

@Lilienne  niestety muszą być zgody, a mi nie chodzi, żeby pojedyńcze rzeczy dodawać do spam, tylko włączyć filtr całości.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3651
  • 9660
  • 165

@Lilienne testowałem kilka numerów i nigdy spamu z powodu tych zgód nie miałem. 

• 260
  • 932
  • 1

@Glut to są głownie wiadomosci od orange i ich powiązanych usługodawcow. Ich automatyczny filtr nie oznaczy tego nigdy jako spam. 95 % wiadomosci to Bezpieczne dziecko w sieci, lokalizator i reklamy kiepskich telefonow od orange oraz dwa razy dziennie np. wybierz abonament itp. To zaczyna denerwować. 

@Ron jeśli jedyna opcja na 3 mc za 0 to zgody to nie bede korzystac z 3 mc za 0 zostanę przy 1.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 876
  • 5243
  • 38

@Lilienne Muszą być wyrażone zgody. Ostatnio przenosiłem 2 numery do ofnk i przechodziłem ten proces jak po darmowym miesiącu chciałem mieć kolejne 3 za free z oferty dla przeniesionych numerów. Zawsze można wyłączyć zgody i mam wrażenie że z czasem numery z wyłączonymi zgodami są zapominane przez telefonicznych spamerów 

Obraz 23.08.2026, godz. 10.00.png

• 2588
  • 12211
  • 75

@Lilienne  ich filtr nie , ale telefonu już tak. Ja mam spokój. https://support.google.com/phoneapp/answer/3459196?hl=p