- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
WItam, czy wymiana routera z funboxa 3.0 na jakiś inny wyeliminuje rozłączenia internetu co 22h? albo czy chociażby będzie się dało ustawić żeby resetowało internet co 24h o ustalonej godzinie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poradziłem sobie z tym w sposób "sprzętowy" i nie musze pamiętać o resetowaniu FunBox-a raz na dobę:
https://nasz.orange.pl/t5/%C5%9Awiat%C5%82ow%C3%B3d-i-Neostrada/ftth-i-zmiana-IP/m-p/26642#M4175
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
A ty masz chyba FTTH jedna szansa to ONT + FB 2.0.na tym będzie tak samo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
czemu orange zrobiło taki numer, że ten internet się rozłącza co 22h a nie co 24h? jakby było co 24h to wtedy spoko, ustalam sobie żeby się resetował o 5 rano kiedy nikt nie używa internetu i jest ok. a tak jak jest co 22h to codziennie ten czas jest inny. Nawet nie chcecie wiedzieć ile razy mnie wywaliło kiedy robiłem coś ważnego...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
Wystarczy wyłączyć raz o tej godzinie kiedy nie używać i po problemie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
Z tego co wiem, to wymiana routera nic raczej nie da. Chociaż się mogę mylić. Poniżej wkleję cytat naszego pracownika z innego tematu.
@HypsteRTnapisał(-a)Może być związane z odświeżaniem sesji PPP (co 22h), choć to ekstremalnie mało prawdopodobne, żebyś akurat w ten moment się wstrzelił. Proponuję, żebyś przed ważnym meczem zrobił restart routera, wówczas sesja zostanie odświeżona na kolejne 22h.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
no właśnie nie, bo jak wyłączysz o 5 rano to później będzie reset o 3 rano później o 1 rano itd. więc to nie za bardzo pomoże. jakby internet się rozłączał co 24h to wtedy ok, wyłączam o 5 i codziennie o 5 rano jest reset.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
no tak, ale tak codziennie robić reset routera to też się trochę mija z celem, czasami czlowiek zapomni po prostu o tym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
A co tak ważnego robisz na komputerze ? może samo dopisanie IPv6 rozwiąże problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana routera
głównie gram w cs:go i wywala mnie akurat jak mam pakę defować, takie moje szczęście xD a poza tym też streamuje i zdarza mi się, że wywala mi streama przez to właśnie, że internet musiał się rozłączyć w celu odnowy ip...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »