- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Jestem ciekaw czy jakbym napisał do Play że wykupiłem na własność to po proszę o firmware niebrandowany?
A drugie pytanie, to czy mogę wyłączyć w tym urządzeniu serwer dhcp przestawić w tryb Bridge a serwer dhcp uruchomić na innym urządzeniu w sieci?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Oprogramowanie musisz wgrać sobie na własną rękę . Odnośnie DHCP to pewnie da się wywalczyć. Tylko to nie jest to samo, co tryb bridge. Na WAN dalej będzie NAT. Będziesz musiał zrezygnować ze złącza WAN.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Wysłałem maila zarówno do Play jak i do producenta w Chinach zobaczymy czy ktokolwiek odpowie, bo bardzo dziwne jest dla mnie że na allegro tylko jedna osoba sprzedaje za 65 zł takich firmware nikt poza nim i nigdzie w internecie nie jest dostępny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Bo niektóre modele Hua i ZTE trzeba rozbierać, żeby wgrać sofcik inny niż fabryczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
@atlas_cudownapisał(-a)Bo niektóre modele Hua i ZTE trzeba rozbierać, żeby wgrać sofcik inny niż fabryczny.
kolega ma kilkadziesiąt lat doświadczenia, poradzi sobie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Chiny odpisały:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Oni chyba odnieśli się do procedury zdjęcia blokady SIM lock a nie do zmiany softu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Play dostaje od producenta sprzęt zarogramowany zgodnie ze swoją specyfikacją. Więc nic innego ci nie sprzeda bo niczego innego nie ma. Z kolei producent nie ma żadnego interesu rozpowszechniać za darmo oprogramowania systemowego w internecie. Może to robić, ale nie musi. Sądząc po odpowiedzi nawet nie zrozumieli Twojej prośby. Może źle ją sformułowałeś? SIM lock w każdym razie raczej nie wymaga zdejmowania bo już od dawna to rozwiązanie nie jest stosowane, w tym sprzęcie chyba w Polsce nigdy nie było stosowane.
Chcesz się bawić w przeprogramowywanie to jesteś raczej zdany na siebie, nikt ci nic nie jest winien w tym zakresie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Tylko dodam, że simlock jest jeszcze bardzo popularny i stosowany w wielu krajach spoza UE. Pewnie osoba, która odpisała nie ma zielonego pojęcia gdzie leży Polska i dostałeś pasta, który wysyłają każdemu.