firmware do ZTE MF258K

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 32
  • 0

firmware do ZTE MF258K

Jestem ciekaw czy jakbym napisał do Play że wykupiłem na własność to po proszę o firmware niebrandowany?

A drugie pytanie, to czy mogę wyłączyć w tym urządzeniu serwer dhcp przestawić w tryb Bridge a serwer dhcp uruchomić na innym urządzeniu w sieci?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2233
  • 10052
  • 72

firmware do ZTE MF258K

@pollco  to nie możliwe, żeby Play dał Ci niebrandowany freeware.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4005
  • 18929
  • 96

firmware do ZTE MF258K

Oprogramowanie musisz wgrać sobie na własną rękę . Odnośnie DHCP to pewnie da się wywalczyć. Tylko to nie jest to samo, co tryb bridge. Na WAN dalej będzie NAT. Będziesz musiał zrezygnować ze złącza WAN. 

• 12
  • 32
  • 0

firmware do ZTE MF258K

Wysłałem maila zarówno do Play jak i do producenta w Chinach zobaczymy czy ktokolwiek odpowie, bo bardzo dziwne jest dla mnie że na allegro tylko jedna osoba sprzedaje za 65 zł takich firmware nikt poza nim i nigdzie w internecie nie jest dostępny

• 4005
  • 18929
  • 96

firmware do ZTE MF258K

Bo niektóre modele Hua i ZTE trzeba rozbierać, żeby wgrać sofcik inny niż fabryczny.  

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2638
  • 10277
  • 38

firmware do ZTE MF258K

@atlas_cudownapisał(-a)

Bo niektóre modele Hua i ZTE trzeba rozbierać, żeby wgrać sofcik inny niż fabryczny.  

kolega ma kilkadziesiąt lat doświadczenia, poradzi sobie

• 12
  • 32
  • 0

firmware do ZTE MF258K

Chiny odpisały:

Dear Customer,
Thank you for reaching us.

Please note that we manufacture devices according to the specifications and requirements of service providers. 

To switch your service to a different provider, a network unlock code is required. This code is linked to the original service provider of your device. 

Therefore, we kindly advise you to contact your service provider to obtain the network unlock code.

• 4005
  • 18929
  • 96

firmware do ZTE MF258K

Oni chyba odnieśli się do procedury zdjęcia blokady SIM lock a nie do zmiany softu. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9562
  • 39419
  • 328

firmware do ZTE MF258K

Play dostaje od producenta sprzęt zarogramowany zgodnie ze swoją specyfikacją. Więc nic innego ci nie sprzeda bo niczego innego nie ma. Z kolei producent nie ma żadnego interesu rozpowszechniać za darmo oprogramowania systemowego w internecie. Może to robić, ale nie musi. Sądząc po odpowiedzi  nawet nie zrozumieli Twojej prośby. Może źle ją sformułowałeś? SIM lock w każdym razie raczej nie wymaga zdejmowania bo już od dawna to rozwiązanie nie jest stosowane, w tym sprzęcie chyba w Polsce nigdy nie było stosowane. 

Chcesz się bawić w przeprogramowywanie to jesteś raczej zdany na siebie, nikt ci nic nie jest winien w tym zakresie.

• 4005
  • 18929
  • 96

firmware do ZTE MF258K

Tylko dodam, że simlock jest jeszcze bardzo popularny i stosowany w wielu krajach spoza UE.  Pewnie osoba, która odpisała nie  ma zielonego pojęcia gdzie leży Polska i dostałeś pasta, który wysyłają każdemu.