- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
axesstel mv600 series port forwarding
Jak w temacie. Usiłuje odblkować na tym antycznym urządzeniu porty. Na sam początek wystarczyłby port 16 000 (udp) bym mógł połączyć się z serwerami GameRangera. Opcja UPnP nie działa. Przekierowanie do jednego/wielu portów - albo to działa wbrew logice i źle to wypełniam albo... nie dziala. Próby odblokowania dla adresu 192.168.0.1 oraz 0.2 zakończyły się fiaskiem (spradziłem w cmd i ten drugi jest preferowany). Czyżbym robił coś nie tak czy aby ten router jest spisany na straty jak cała firma orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli to Orange FreeDom Pro, to na infolinii czasem uda się włączyć odpowiednią usługę.
Jeśli masz inną dla klientów indywidualnych, to niestety ta opcja u Ciebie nie zadziała.
Jeśli masz usługę dla firm, podaj jej nazwę, to posprawdzamy czy coś się da zrobić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to tak jak wspomniałeś Orange freedom pro. Na infolinii raczej nie proponowali mi takiego rozwiązania, poza tym odblokowywanie portów routera odbywa się raczej ze strony klienta gdyż trzeba dostać się do ustawień routera. Dodatkowo dodam, że z tym samym internetem na starszym modelu urządzenia (mv410) mam odblokowane porty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wrzuć screeny z panelu routera.
PS. używasz tego samego loginu do połączenia z internetem? cdma@orange, cdma@vpn.static czy cdma@vpn ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
cdma@orange
screeny jakiejś konkretnej sekcji Cię interesują?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do końca nie rozumiem co ma za znaczenie czy połączenie jest po kablu czy po wifi skoro router (czy to w przypadku ethernetu czy wifi) nie przyjmie połączenia od portu który jest zablokowany. W każdym razie w obydwu przypadkach nie działa to jak trzeba.
http://imgur.com/yhccf1W- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli na innym sprzęcie działa (i nie zmieniałeś oferty), to tylko sprzęt.
Nie wiem jaki masz model, bo 610 chyba już nie są serwisowane (chyba, że masz gwarancję).
650 chyba mają gdzieś jeszcze serwis (ew. zanieś do salonu Orange).