- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zte mc889. Problem z prędkością internetu po aktualizacji
@Lilienne Wersja firmware modemu to coś innego niż wersja softu WebUI. Większość modemów ZTE w tym MC889, pracuje na kernelu "androida" (nie dosłownie) , nawet można nimi zarządzać przez ADB. Starsze modele działały na OpenWRT.
Moje urządzenie jest z Plusa. Działa średnio. TP-Link wyciąga 600/100Mbps . ZTE 500/60Mbps.
Będę miał jeszcze to badziewie kilka dni, więc w wolnej chwili porobię testy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowsza wersja oprogramowania nie znaczy lepsza
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mariano1 moje urzadzenie nie jest z Orange bo jestem zwolenniczką własności prywatnej, wiec kupiłam je sama w Media Expert za pieniądze. Nie mam też żadnej umowy na internet. U mnie wlaśnie pasmo jest tylko jedno to samo na LTE (aktualnie B07) i na 5 G wymuszone pasmo C na n78. Dopiero przy pobieraniu następuje agregacja. Nie wiem czy jest to wersja wadliwa czy nie ale po ostatnim boje się o utrate tego co jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niektóre sprzęty można kupić od operatora, bez żadnej lojalki. Sam tak kupiłem router od Orange, który był tańszy o 200 zł niż na wolnym rynku. Zupełnie niczym się nie różni od tych wolnego rynku. Teraz kupiłem tego ZTE , jest z plusa i jest moją własnością, z tym że to używka. Za cały zestaw dałem 400zl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja takich sprzętów używanych nie kupuję. Za swój dałam 899 zł. Jednakże to żadne pieniądze. Bo za Orange Love placilabym 130 zł miesiecznie za marne 10 Mbps download i 1 Mbps upload a tak można za dużo mniej zł miesiecznie wiec po 9 miesiacach cena sie oddaje. Ponadto predkosci z 10 na 700 nawet Mbps download i z 1 na 70 Mbps upload to jak przesiadka z malucha do lamborgini. Czekałam na swiatłowód ale chyba nigdy sie nie doczekam a placić 130 zł za archaiczna technologię sprzed 20 lat to trochę przegięcie. Nawet byle jaki telefon z 4 G w trybie AP daje lepsze osiągi za cene uzywanego telefonu. To samo jakikolwiek mini routerek z Ali za 40-60 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ja jestem wręcz zwolennikiem używek;) Niczym się nie różnią od nowych , poza wyglądem a można wyrwać dużo taniej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow może to złe porównanie alr to tak jakbyś powiedział że kupię używkę SSD bo jest dużo taniej. One czesto sa wyeksploatowane. Ale ludzie sprzedaja teraz używane ssd bo kupuli je taniej niż obecnie cena używek chodzi ( wzrost normalnych cen 4 krotny). Tu też te MC889 mogą mieć już mniej sprawną uszczelkę izolację POE i sam materiał przez wpływ warunków atmosferycznych,.co uwaga może mieć wpływ na osiągi i przez to możesz odnieść wrażnie że jest on gorszy. Jesli mieszkasz w miescie to moze miec CPE jeszcze sens ale ja np nie moge uzywac CPE bo prpbowalam i wyszło kiepsko (router TP linka Archer NX 200)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przecież żywotność płyt głównych w tego typu sprzętach to kilkanaście lat. Porównanie ich z dyskiem, który ma określoną ilości cykli nie ma sensu. Z resztą jak się nowy router popsuje i idzie do naprawy to większości przypadków klient dostaje używaną płytę po refurbishu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wnikam 🙂 Kupiłam i mam paragon spokój na 2 lata a jak uzywka trzaśnie po 1 miesiacu może być po gwarancji. Co kto lubi. Kupowalam tez np uszkodzone sprzety w celu naprawy ale srednio wychodzi. Wyglada jakby sprzedajacy ukrywali faktyczne wady ze czesto sa one nie do naprawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest takie proste.
Kupiłem swój MC888 przez stronę producenta i się okazało że za soft odpowiada TM. Chodziło mi obsługę pasma 700 5G i po kilku mailach tak mi odpowiedzieli że mam czekać lub pisać do TM bo oni aktualizują soft.