Zowee 5G Super ODU 6

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1380
  • 6497
  • 51

Zowee 5G Super ODU 6

@Samotnick 

Dokładnie, też sądziłem że siłownik jest na stałe.

Takie rozwiązanie jest właściwie mało praktyczne i pomimo że sprzęt dobry to ten drobiazg niweluje jego zalety.

Widok na nadajnik musi być czysty i dlatego wspomina że sprzęt jest na wieś lub mało zurbanizowany.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3191
  • 15495
  • 141

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeusek Zawracanie głowy skoro w razie konieczności ponownej kalibracji czy przejścia na inny BTS trzeba pamiętać o zabraniu ze sobą tego napędu, o ile się gdzieś nie zawieruszy. Nie zwróciłem uwagi czy w zestawie jest klucz do ręcznego kręcenia anteną?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 217
  • 2198
  • 4

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeusek napisał(-a)

@einsiedler 

Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄 

Nie tylko oni tak myślą, ja tak samo, a nawet jestem tego pewien, razem wiecie wszystko 😎 .

Co do samego urządzenia, to dla mnie osobiście jest to kolejna ciekawostka i tyle.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4364
  • 21703
  • 103

Zowee 5G Super ODU 6

Ja uważam, że dla tych co mieszkają na granicy zasięgu pasma C może okazać się dobrym rozwiązaniem. Antena offsetowa jest bardzo kierunkowa, więc ustawi się na konkretny nadajnik. Zapewne też zakotwiczy  się na nim. Problem jest wg mnie cena... 

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 469
  • 2327
  • 41

Zowee 5G Super ODU 6

Wybralibyście to urządzenie, czy ZTE MC899A Pro?

Patrząc na parametry, widzę, że to super odu ma lepszą antenę i większe wzmocnienie sygnału. 

A jeśli chodzi o inne parametry i agregacje? Też wygrywa w tych bojach?

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4364
  • 21703
  • 103

Zowee 5G Super ODU 6

To raczej zależy do tego jak daleko mamy do nadajnika. Jeżeli ktoś widzi z okna BTS, to raczej nie ma sensu generować kosztów. 

• 1380
  • 6497
  • 51

Zowee 5G Super ODU 6

@marcin0216 

Jeżeli Tobie zależy  na większym wysyłaniu to routery Huawei mają większe niż ZTE.

To jest też sprzęt na wyjątkowo duże odległości ale raczej z dobrą widocznością z uwagi na bardzo kierunkową antenę. 

Najlepiej zamówić przez Internet gdzie masz 14 dni na testy. Bez testów to ciężko powiedzieć który sprzęt lepiej się sprawdzi w danych warunkach.

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 469
  • 2327
  • 41

Zowee 5G Super ODU 6

Lokalizacja w mieście, w niezłym zasięgu 5G, na telefonie na zewnatrz jakies 500-700Mb DL, ping ok 25-35. Użytkownik chce osiągnąć jak najlepsze wyniki pod kątem pingu i prędkości. 

Niestety bez FTTH i HFC.

Zatem nie ma problemu z zasięgiem, szuka rozwiązania pod kątem stabilności łącza, a te kilka stówek różnicy aż takiej nie robi, jeśli któryś miałby się lepiej sprawdzić. Dlatego tak jak zapytałem powyżej, chodzi o to czy któryś się wyróżnia jeśli chodzi o agregację lub inne parametry poza zasięgowe.

• 1380
  • 6497
  • 51

Zowee 5G Super ODU 6

@marcin0216 

Ping zależy też od urządzenia, czym nowszy model to teoretycznie tzn. lepszy procesor to straty w torze powinny być mniejsze.

Wysyłanie jak już napisałem Huawei mają dobre osiągi.

Natomiast agregacja zależy dużo od nadajnika, oba routery wykorzystają na max.

Trzeba się jednak liczyć z tym że obie firmy są Chińskie i mogą podlegać pewnym ograniczeniom z czasem. Zowee to tak naprawdę Huawei który ma blokadę na rynki.

Ps. Sam mam Zowee CPE 6 (H165-383) i sobię chwalę.