- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Dokładnie, też sądziłem że siłownik jest na stałe.
Takie rozwiązanie jest właściwie mało praktyczne i pomimo że sprzęt dobry to ten drobiazg niweluje jego zalety.
Widok na nadajnik musi być czysty i dlatego wspomina że sprzęt jest na wieś lub mało zurbanizowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeusek Zawracanie głowy skoro w razie konieczności ponownej kalibracji czy przejścia na inny BTS trzeba pamiętać o zabraniu ze sobą tego napędu, o ile się gdzieś nie zawieruszy. Nie zwróciłem uwagi czy w zestawie jest klucz do ręcznego kręcenia anteną?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeusek napisał(-a)Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄
Nie tylko oni tak myślą, ja tak samo, a nawet jestem tego pewien, razem wiecie wszystko 😎 .
Co do samego urządzenia, to dla mnie osobiście jest to kolejna ciekawostka i tyle.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Ja uważam, że dla tych co mieszkają na granicy zasięgu pasma C może okazać się dobrym rozwiązaniem. Antena offsetowa jest bardzo kierunkowa, więc ustawi się na konkretny nadajnik. Zapewne też zakotwiczy się na nim. Problem jest wg mnie cena...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Wybralibyście to urządzenie, czy ZTE MC899A Pro?
Patrząc na parametry, widzę, że to super odu ma lepszą antenę i większe wzmocnienie sygnału.
A jeśli chodzi o inne parametry i agregacje? Też wygrywa w tych bojach?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
To raczej zależy do tego jak daleko mamy do nadajnika. Jeżeli ktoś widzi z okna BTS, to raczej nie ma sensu generować kosztów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Jeżeli Tobie zależy na większym wysyłaniu to routery Huawei mają większe niż ZTE.
To jest też sprzęt na wyjątkowo duże odległości ale raczej z dobrą widocznością z uwagi na bardzo kierunkową antenę.
Najlepiej zamówić przez Internet gdzie masz 14 dni na testy. Bez testów to ciężko powiedzieć który sprzęt lepiej się sprawdzi w danych warunkach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Lokalizacja w mieście, w niezłym zasięgu 5G, na telefonie na zewnatrz jakies 500-700Mb DL, ping ok 25-35. Użytkownik chce osiągnąć jak najlepsze wyniki pod kątem pingu i prędkości.
Niestety bez FTTH i HFC.
Zatem nie ma problemu z zasięgiem, szuka rozwiązania pod kątem stabilności łącza, a te kilka stówek różnicy aż takiej nie robi, jeśli któryś miałby się lepiej sprawdzić. Dlatego tak jak zapytałem powyżej, chodzi o to czy któryś się wyróżnia jeśli chodzi o agregację lub inne parametry poza zasięgowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Ping zależy też od urządzenia, czym nowszy model to teoretycznie tzn. lepszy procesor to straty w torze powinny być mniejsze.
Wysyłanie jak już napisałem Huawei mają dobre osiągi.
Natomiast agregacja zależy dużo od nadajnika, oba routery wykorzystają na max.
Trzeba się jednak liczyć z tym że obie firmy są Chińskie i mogą podlegać pewnym ograniczeniom z czasem. Zowee to tak naprawdę Huawei który ma blokadę na rynki.
Ps. Sam mam Zowee CPE 6 (H165-383) i sobię chwalę.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »