- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zewnętrzny ONT z Netgear XR300
Witam, posiadam zewnętrzny ont od Orangę i chciałem połaczyć go z swoim ruterem XR300, po zapoznaniu się z wątkami z forum ustawiłem wszystko jak należy to jest login,hasło VLAN itp.
Niestety ale nie działa to jak powinno a mianowicie status WAN jest nie połaczony a mimo to po podłaczeniu do komputera nternet jest tyle że z prętkością 100 na 100 (pakiet 600/100).
Oczywiście nie ma internetu po wifi czy po podłaczeniu do konsoli przewodu też brak połaczenia.
Może ktoś jest zorientowany o co biga?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
100/100 w kompie może wskazywać na 100Mb kartę sieciową. Skoro po kablu masz net, to konsola też musi go dostawać z tego samego portu LAN. Sprawdź czy nie ma w ustawieniach sieciowych konsoli stałego IP i czy (jeśli jest ustawiona na DHCP) pobiera adres sieciowy z routera. Sprawdź też ustawienia wifi, bo jeśli Netgear przekazuje dalej net po kablu do kompa, to znaczy, że go odbiera od ONT. Za mało danych, aby cos więcej podpowiedzieć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Karta sieciowa jest ok bo normalnie daje prędkości 600/100 dziwne jest to ze niby jest net na porcie brak wifi to dlaczego w dumaos w Dashboard pokazuje ze nie połączony nie wiem czy ogólnie net ma być na wszystkich portach czy tylko na jednym jest w tym coś dziwnego nie wiem jak to ogarnąć vulan 35 0