- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE mc888 i obsługa 5G N28 (700MHz)
Napisałem odpowiedź że sprzęt kupiłem od nich i żaden operator mi tego nie poprawi ale to przecież już im pisałem wcześniej.
Cóż, chyba już nie ma sensu nigdzie pisać skoro dobitnie sprawę zignorowali.
Szkoda, bo routery robią dobre ale na wsparcie techniczne nie ma co liczyć.
Edit: Napisałem jednak jeszcze do sklepu ZTE tam gdzie kupiłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale póki nie sprawdzimy, to też nie wiemy, czy rzeczywiście nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To prawda jednak jeżeli nie ma tego pasma w opcjach to można domniemywać że jest zablokowe programowo bo router powinien N28 obsługiwać.
Jednak samo podejście ZTE do klienta powinno być inne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ZeusekObawiam się, że zbyt entuzjastycznie podszedłeś do sprawy, jeżeli oczekiwałeś, że ktoś kiwnie palcem na Twoje zgłoszenie. Pewnie dostałeś tekst kopiuj/wklej. To cud, że w ogóle ktoś Ci odpisał. ZTE wie co się dzieje na rynkach. Odpowiednie działy rozwoju są w kontakcie z lokalnymi operatorami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pewnie masz rację ale jeżeli nic nikt nie napiszę to ZTE będzie uważało że wszystko jest dobrze z ich sprzętem a tak nie jest czytając różne fora.
Teraz dostałem wreszcie odpowiedź która jest z sensem i wyjaśnienia sprawę bardziej chociaż niczego nie posuwa dalej.
Napisali że sprawdzili po IMEI i się okazało że aktualizację oprogramowania robi T-MOBILE do mojego MC888 pomimo że kupiłem bezpośrednio od ZTE. Oni nic nie zrobią i mam czekać na aktualizację od TM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)ZTE wie co się dzieje na rynkach. Odpowiednie działy rozwoju są w kontakcie z lokalnymi operatorami.
Czy to oznacza, że ZTE wraz z lokalnymi operatorami (Orange) pracują nad aktualizacją firmware, żeby "wszystko działało"?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak działa taka współpraca od środka to nie wiem, ale chyba lokalne działy rozwoju właśnie po to są. Znam kilka osób, z Nokii i Samsunga, z działu R&D. Oni tam naprawdę ciężko pracują. Bazują na dokumentacji od UOKIK itp. Szczerze wątpię, aby bazowali na plotkach z forum:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wątpię, że ciężko pracują, wątpię natomiast w aktualizację oprogramowania dla tytułowego routera 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo będzie, albo nie 🙂 Eskalacja takich problemów do centrali raczej niewiele da. Pani Koreanka pewnie nawet nie wie gdzie leży Polska;). Jakby mi zależało to raczej spamowałbym lokalne oddziały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego Koreanka? Chinka raczej. To mogłaby sprawdzić na mapie
Albo może lepiej żeby nie sprawdzała