- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE mc888 i obsługa 5G N28 (700MHz)
@Zeusek Zobaczymy 😉 Ja już zresztą dostałem nówkę na wymianę - po prawie 2 latach używania starego, ale nie z Chin tylko z polskiego serwisu. I przysłali mi dokładnie ten sam model z tym samym oprogramowaniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthur
Wysłałem im dane o które prosili. SI mi pomogła w napisaniu i teraz czekam co będzie dalej.
Ps. Najlepiej to chciałbym aby przysłali mi MC888D ale każde załatwienie sprawy będzie dobre 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek Przymierzam się do wysłania mejla na chiński adres. Ale jeszcze analizuję sytuację. Czy widziałeś na własne oczy menu wersji D, że ma dostęp do N28? W polskim sklepie ZTE widnieją tylko wersje D- niedostępna i B- dostępna. W specyfikacji na stronie sklepu żadna nie ma wyszczególnionej obsługi 5G N 28, a jest "NSA&SA 5G:n1/3/7/8/20/38/41/77/78". Obsługę pasma 28 mają za to obie w specyfikacji dotyczącej LTE. W jednym z ostatnich testów na YouTube wersji B -z polskim menu jest natomiast obsługa N28. Wersji A w ogóle nie znam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wersja D na pewno ma N28, kiedyś ktoś na innym forum o tym pisał bo taki ma (tak, widziałem to). Co do wersji A (może to była wersja B) to nie jestem na 100% pewien ale coś mi mignęło że też jest obsługa N28. Niestety pliki zrzutów już wygasły ale komentarze są.
Pamiętam że dyskutowaliśmy że wersja D jest najbardziej dopracowana.
Ps. Jeszcze poszukam dokładniej.
Ps2. Znalazłem miniaturkę z wyborem pasm MC888D, słabo widać ale jest jasne że ma więcej pasm niż MC888.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisałem do ZTE, następnie zostałem poproszony o dodatkowe informacje, a teraz dostałem następującą wiadomość, która pewnie kończy sprawę.
Tłumaczenie:
Szanowny Kliencie ZTE. Dziękujemy za kontakt z firmą ZTE.
Chcielibyśmy poinformować, że aktualizacje, jeśli są dostępne, są wysyłane na urządzenia za pośrednictwem OTA (over the air – przez internet).
Jeśli nie zostały wydane żadne aktualizacje dla Twojego urządzenia, nawet jeśli spróbujesz je zaktualizować, pojawi się błąd „nie można połączyć z serwerem”.
Uprzejmie prosimy o cierpliwość i oczekiwanie na ewentualne aktualizacje, jeśli zostaną wydane dla Twojego urządzenia. W tym momencie nie możemy zapewnić, kiedy taka aktualizacja będzie dostępna.
Jeśli potrzebujesz dalszej pomocy, nie wahaj się z nami skontaktować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja jeszcze nie dostałem tego poza tym co wcześniej napisałem iż przekazali to technikom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zeusek , ja pisałem w sprawie mojego ZTE MC 889 z ich strony www i dostałem już dwie odpowiedziTo pierwsza z odp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dostałem odpowiedź od ZTE.
"Szanowny Kliencie,
Dziękujemy za kontakt.
Produkty ZTE są dostosowywane przez operatorów komórkowych. Uprzejmie prosimy o oczekiwanie na udostępnienie przez operatora aktualizacji wersji."
No to teraz mnie załatwili , wynika z tego że jak kupię bezpośrednio od nich to nie mam żadnego wsparcia technicznego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś