Nie można wyświetlić tego widżeta.

ZTE MF286

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 8
  • 0

ZTE MF286

Ten router ma podobno możliwość podłączenia dysku\pendriva.Jest tylko jeden problem,nie wiem jak to uruchomić.Nie ma żadnych ustawień w meu dotyczących dysku usb.Z góry dzięki za porady 🙂
6 ODPOW. 6

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32776
  • 38774
  • 1388

ZTE MF286

a to potrzebne? nie miałem tego routera w ręku, ale zwykle wystarczy wpisać odpowiedni IP dysku lub włączyć odnajdywanie urządzeń w sieci bezprzewodowej na windowsie

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 330
  • 368
  • 6

ZTE MF286

Do plików można dostać się jedynie przez mapowanie dysku. Trzeba podać adres IP_routera/admin, login i hasło użytkownika admin (fabryczne hasło, nawet jak było zmienione to w panelu routera). Pamięć podłączona do routera musi być sformatowana w FAT. Nie wiem jak duże dyski obsługuje router, sprawdzałem jedynie pendrive 4 GB.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2850
  • 4795
  • 121

ZTE MF286

@yaro_, nadaj dyskowi etykietę, następnie wszystkie pliki muszą być oznaczone jako udostępnione. Osobiście używam dysków 260Gb, więc z penem nie powinno być problemów. W eksploratorze windows po lewej stronie odszukaj "otoczenie sieciowe" lub "sieć", tam powinien znajdować się Twój napęd.

Pozdrawiam
Maciej

• 330
  • 368
  • 6

ZTE MF286

@mabud73, u siebie też musisz podawać login i hasło domyślnego admina routera? Testowałeś inny system plików niż FAT?

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2850
  • 4795
  • 121

ZTE MF286

Żadnych loginów nie podaję. Moje dyski po skonfigurowaniu udostępniania są widoczne w eksploratorze windy jako sieciowe...jeden chodzi na FAT32 drugi na NTFS...

• 330
  • 368
  • 6

ZTE MF286

OK, dzięki. 🙂