- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funboxa na własny router
@atlas_cudow racja, i tak jedno czy drugie trzeba wpisać tak samo do menu routera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet jeśli nigdy nie zmieniałem hasła i mam je zapisane na papierze, to nie mogę być pewny czy jest właściwe, jeśli używam FB, bo on i tak hasło sobie sam sciąga od Operatora.
Nawiasem mówiąc: czy tylko mnie wydaje się ta funkcjonalność... Dziwna?
Tak czy owak z uzyskaniem danych do logowania właściciel umowy nigdy nie miał problemów, konsultant powinien ponieść konsekwencje wprowadzania klienta w błąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za wszystkie informacje. Najistotniejsze dla mnie, że się da. Kwestię jak login i hasło uzyskać postaram się już załatwić na infolinii po zakupie sprzętu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
Nawiasem mówiąc: czy tylko mnie wydaje się ta funkcjonalność... Dziwna?
Jest to jak najbardziej normalne. Żeby hasła były dostępne dla konsultantów, musiałyby być przechowywane lub dostępne dla człowieka w takiej postaci, jakiej są naprawdę. Tak się nie robi. Jeżeli już, to hasła są zapisane w postaci zaszyfrowanej i pewnie jeszcze są solone. Dzięki temu, nawet jak dojdzie do wycieku danych to w sumie nic się nie stanie. Algorytm do odszyfrowania hasła nie jest dostępny dla żadnego systemu , który mógłby być narażony na atak. Tak działa cały świat...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)
@j131napisał(-a)
Nawiasem mówiąc: czy tylko mnie wydaje się ta funkcjonalność... Dziwna?Jest to jak najbardziej normalne.
...
No tylko nie do końca rozumiem po co w takim razie to hasło.
Skoro nikt go nie zna.... To może dałoby się bez hasła?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Miron_pdcnapisał(-a)Dziękuję za wszystkie informacje. Najistotniejsze dla mnie, że się da. Kwestię jak login i hasło uzyskać postaram się już załatwić na infolinii po zakupie sprzętu.
Tylko może przed zakupem podpytaj tu czy na pewno taki model jaki wybrałeś się nada. Powinien obsługiwać VLAN, inaczej może sesji PPPoE nie zestawić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)
@atlas_cudownapisał(-a)
@j131napisał(-a)
Nawiasem mówiąc: czy tylko mnie wydaje się ta funkcjonalność... Dziwna?Jest to jak najbardziej normalne.
...
No tylko nie do końca rozumiem po co w takim razie to hasło.
Skoro nikt go nie zna.... To może dałoby się bez hasła?
Protokół pppoe wymaga hasła i loginu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FB same hasło sciągają, ale można też wpisać je ręcznie.
Teraz jeśli się wygeneruje nowe hasło, to FB pewnie sobie je sciągnie przy następnym zestawianiu sesji. Czyli co, w ogóle z tego wpisanego nie będzie próbował korzystać? A jeśli się nie będzie zgadzało to co zrobi: nie zestawi sesji czy dopiero wtedy spróbuje sciągnąć nowe hasło? Logów nie ma więc jak to sprawdzić nie dezorganizując wszystkim domownikom życia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem, ale stawiam 5 zł, że infolinia mówi tak: Za 15 minut proszę zrobić reboot routera.