TP-Link AX 23 - OpenWRT

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2966
  • 12738
  • 75

TP-Link AX 23 - OpenWRT

Hello My friends:)

Kiedyś miałem wgrane Open WRT na TP- Linka Archer AX23 V1, następnie wróciłem do stocka. Od tamtego czasu router pobrał kilka razy update i teraz jest dużo wyższa wersja firmware, niż w czasach kiedy żonglowałem softami. Teraz zachciało mi się powrócić do Open WRT, ale obawiam się, że zaniżenie wersji może ubić router. Czy moje obawy są słuszne, czy myślicie, że można wygrywać? Oczywiście wiem, że w razie wtopy są sposoby na naprawę, ale niespecjalnie chcę mi się w to bawić.

Pozdr.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1528
  • 6145
  • 58

TP-Link AX 23 - OpenWRT

@atlas_cudow  tym to chyba nie przejdzie. W starszych działało. Z tego co się orientuję to AX już ma blokade downgrade. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21718
  • 63411
  • 861

TP-Link AX 23 - OpenWRT

@atlas_cudow zawsze jest ryzyko. Pytanie, czy chcesz je podjąć i na ile zależy Tobie na wgranie odpowiedniego oprogramowania? 

Jak źle pójdzie, to będziesz miał trochę więcej zajęcia, aby przywrócić do użytku.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15632
  • 64356
  • 827

TP-Link AX 23 - OpenWRT

@ketrasaArtur przecież to proste...jak się nie wywrocisz , to się nie nauczysz..

Namawiamy wszystkich do testów, więc i Tobie napisze, sprawdź 

• 2966
  • 12738
  • 75

TP-Link AX 23 - OpenWRT

Tak wiem. Może zapytam inaczej. Czy ktoś się orientuje ogólnie, czy w TP- Linkach dozwolony jest downgrade softu , np. w ramach tego samego uBoot'a? 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1528
  • 6145
  • 58

TP-Link AX 23 - OpenWRT

@atlas_cudow  tym to chyba nie przejdzie. W starszych działało. Z tego co się orientuję to AX już ma blokade downgrade. 

• 2966
  • 12738
  • 75

TP-Link AX 23 - OpenWRT

No nic.  Wcześniej byla wersja U-Boota  1.1.3 i chyba teraz jest nowsza.  Może sam skomplikuje nową binarnke, ale na razie odpuszczam temat. Dzięki 🙂